Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Γαρδούμπες

Υλικά: 
1 αρνίσια ή κατσικίσια συκωταριά με τα έντερα της
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
ρίγανη
4 λεμόνια
χοντρό αλάτι
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση: 
 Πλένουμε καλά τα έντερα, και τα αφήνουμε αρκετή ώρα μέσα σε μια λεκάνη με νερό με το χυμό από τα λεμόνια και το χοντρό αλάτι.
Πλένουμε καλά και την συκωταριά και την κόβουμε σε λεπτά μακρόστενα κομμάτια. Τα αλατοπιπερώνουμε αρκετά και τα πασπαλίζουμε με ρίγανη.
 Παίρνουμε 3-4 κομμάτια από τα εντόσθια και τυλίγουμε γύρω-γύρω τα έντερα, μέχρι να καλυφθεί και κόβουμε το έντερο εκεί που θέλουμε και το στρίβουμε μέσα από την τελευταία περιέλιξη και σφίγγουμε.
Βάζουμε τις γαρδούμπες σε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Τα αλατοπιπερώνουμε εκ νέου. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και προσθέτουμε το λάδι.
Ψήνουμε τις γαρδούμπες σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρονται καυτές από το φούρνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF