Μια συνταγή από την Κρητική παραδοσιακή κουζίνα.
Υλικά:
2 κιλά γουρουνόπουλο
½ ποτήρι ελαιόλαδο
2 λεμόνια, χυμό
1 δεντρολίβανο για μυρωδιά
Λεμονόφυλλα να είναι πολύ φρέσκα για να δώσουν μυρωδιές στο γουρουνόπουλο μας
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας, το χαράζουμε και βάζουμε στις σχισμές αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και λεμονόφυλλα. Το αφήνουμε 2 ώρες για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.
Κατόπιν το αλείφουμε με ελαιόλαδο και το βάζουμε σε ένα ταψί που μέσα έχουμε στρώσει λεμονόφυλλα.Η μεριά του δέρματος μπαίνει από κάτω.
Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 2 – 3 ώρες.
Γυρνάμε από την πλευρά του δέρματος και ψήνουμε άλλη μισή ώρα να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου