Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Γουρουνόπουλο με λεμονόφυλλα

Μια συνταγή από την Κρητική παραδοσιακή κουζίνα.

Υλικά:
2 κιλά γουρουνόπουλο
½ ποτήρι ελαιόλαδο
2 λεμόνια, χυμό
1 δεντρολίβανο για μυρωδιά
Λεμονόφυλλα να είναι πολύ φρέσκα για να δώσουν μυρωδιές στο γουρουνόπουλο μας
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας, το χαράζουμε και βάζουμε στις σχισμές αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και λεμονόφυλλα. Το αφήνουμε 2 ώρες για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.
Κατόπιν το αλείφουμε με ελαιόλαδο και το βάζουμε σε ένα ταψί που μέσα έχουμε στρώσει λεμονόφυλλα.Η μεριά του δέρματος μπαίνει από κάτω.
Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 2 – 3 ώρες.
Γυρνάμε από την πλευρά του δέρματος και ψήνουμε άλλη μισή ώρα να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF