Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Πικάντικα μπουτάκια με χυλοπίτες

Υλικά

Για 4 άτομα
180 γρ. Βιτάμ κλασικό
8 μπουτάκια κοτόπουλο
500 γρ. ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
120 ml κόκκινο κρασί ξηρό
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ κιλό χυλοπίτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ζωμό κότας Knorr «Σπιτικός»
½ ξύλο κανέλας
2-3 σπόρους μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
200 γρ. τριμμένη γραβιέρα Νάξου
ανάλογο αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
1. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το μισό Βιτάμ και το λιώνουμε σε δυνατή θερμοκρασία.
2. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα τα μπουτάκια. Τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο καθώς και τα μπαχαρικά, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα έως ότου μαλακώσουν.
3. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τον ζωμό Knorr μαζί με τις ντομάτες και τον πελτέ, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει ο κύβος. Αφήνουμε 20-30 λεπτά έως ότου μαγειρευτούν τα μπουτάκια.
4. Παράλληλα, βράζουμε τις χυλοπίτες και σουρώνουμε. Λιώνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ, ρίχνουμε τις χυλοπίτες και ανακατεύουμε.
5. Σερβίρουμε τα μπουτάκια μαζί με τις χυλοπίτες και προσθέτουμε από πάνω την τριμμένη γραβιέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF