Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Μαγιονέζα σπιτική

Υλικά:
2 κρόκους αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο, ή ηλιέλαιο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουταλάκια ξύδι ελαφρώς ζεστό
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι αλάτι
Ελάχιστη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τους κρόκους, τη μουστάρδα, το λεμόνι, το αλάτι, και τη ζάχαρη και αρχίζουμε να τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Καθώς τα χτυπάμε προσθέτουμε σιγά σιγά και σταθερά το λάδι. Χτυπήστε με δύναμη για 30 περίπου δευτερόλεπτα ακόμη, ώστε η μαγιονέζα να γίνει παχύρρευστη και λεία. Στη συνέχεια προσθέστε το ζεστό ξύδι, ανακατέψτε λίγο ακόμα, και η μαγιονέζα είναι έτοιμη.
Έχει πολύ μεγάλη σημασία το πώς θα ρίξουμε το λάδι, έτσι ώστε να μην μας κόψει η μαγιονέζα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF