Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Μοντέρνες μελιτζάνες παπουτσάκι

Υλικά
4 μελιτζάνες φλάσκες
750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κουτ. ελαιόλαδο + 2 ακόμα
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
250 γρ. σάλτσα τομάτας
1 πρέζα πάπρικα
2 κουταλιές μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ
30 γρ. αλεύρι
30 γρ. βούτυρο
200 γρ. Philadelphia, με Σκόρδο και Χορταρικά
150 ml ζωμό κότας
Λίγο μοσχοκάρυδο
Φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση
Πλένετε καλά τις μελιτζάνες και τις κόβετε κατά μήκος στην μέση.
Με ένα κουτάλι ή ένα ειδικό εργαλείο, βγάζετε τη σάρκα και τις αλατίζετε. Τις αφήνετε μισή ώρα με το αλάτι για να ξεπικρίσουν. Σε ένα τηγάνι βάζετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο να κάψει, και τηγανίζετε τις μελιτζάνες για λίγο, και από τις δύο μεριές.  Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το σκόρδο, μαζί με το κρεμμύδι και προσθέτετε τον κιμά. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε την πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύετε τον κιμά, για 15 λεπτά προσθέτοντας τη σάλτσα τομάτα. Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος, τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και τις γεμίζετε με τον κιμά.
Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα. Προσθέτετε τον ζωμό, το μοσχοκάρυδο, και το Philadelphia και ανακατεύετε καλά μέχρι να είναι έτοιμη, αυτή, η ξεχωριστή μπεσαμέλ.
Περιχύνετε τα παπουτσάκια με την μπεσαμέλ και τα ψήνετε στον φούρνο για 40-45 λεπτά.
Προαιρετικά πασπαλίστε λίγη τριμμένη φρυγανιά πάνω στην μπεσαμέλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF