Μια Ρώσικη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη, στην εκπομπή του MEGA , κάντο όπως ο Άκης.
ΥΛΙΚΑ600 γρ. μοσχάρι ελιά
2 κ.γ σόγια σος
450 γρ. μανιτάρια
1 κ.σ μουστάρδα
2 κ.σ. νερό
1 κ.γ ζάχαρη
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
4 κ.γ. αλέυρι γ.ο.χ
2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1 κύβο βοδινού Maggi
250 ml νερό
1/3 της κούπας λευκό κρασί
½ κούπα sour cream
1 κ.σ. μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τρυπάμε το κρέας με ένα πιρούνι, ώστε να απορροφήσει τη μαρινάδα.
- Το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε σόγια σος και το αφήνουμε για μια ώρα. Στεγνώνουμε καλά, ρίχνουμε λάδι και πιπέρι και το ψήνουμε στο τηγάνι για 8-10'.
- Ζεσταίνουμε τα μανιτάρια στο φούρνο μικροκυμάτων, ώστε να αποβάλλουν όλα τους τα υγρά και, τέλος, τα σουρώνουμε.
- Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι, στη συνέχεια τα μανιτάρια, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε αλεύρι, τη μουστάρδα και σβήνουμε με κρασί. Συμπληρώνουμε με νερό και προσθέτουμε ένα κύβο.
- Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και το ρίχνουμε στη σάλτσα.
- Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα και το μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου