Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Μοσχάρι stroganoff

Μια Ρώσικη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη, στην εκπομπή του MEGA , κάντο όπως ο Άκης.
ΥΛΙΚΑ
600 γρ. μοσχάρι ελιά
2 κ.γ σόγια σος
450 γρ. μανιτάρια
1 κ.σ μουστάρδα
2 κ.σ. νερό
1 κ.γ ζάχαρη
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
4 κ.γ. αλέυρι γ.ο.χ
2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1 κύβο βοδινού Maggi
250 ml νερό
1/3 της κούπας λευκό κρασί
½ κούπα sour cream
1 κ.σ. μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Τρυπάμε το κρέας με ένα πιρούνι, ώστε να απορροφήσει τη μαρινάδα. 
  2. Το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε σόγια σος και το αφήνουμε για μια ώρα. Στεγνώνουμε καλά, ρίχνουμε λάδι και πιπέρι και το ψήνουμε στο τηγάνι για 8-10'. 
  3. Ζεσταίνουμε τα μανιτάρια στο φούρνο μικροκυμάτων, ώστε να αποβάλλουν όλα τους τα υγρά και, τέλος, τα σουρώνουμε. 
  4. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι, στη συνέχεια τα μανιτάρια, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά. 
  5. Προσθέτουμε αλεύρι, τη μουστάρδα και σβήνουμε με κρασί. Συμπληρώνουμε με νερό και προσθέτουμε ένα κύβο. 
  6. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και το ρίχνουμε στη σάλτσα. 
  7. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα και το μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF