Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Τάρτα με μανιτάρια και πράσα

Υλικά για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι
250 γρ. βούτυρο (παγωμένα)
2 αυγά (παγωμένα)
2 σφηνάκια γάλα (παγωμένα)
αλάτι, πιπέρι

Υλικά για τη γέμιση:
1 κιλό μανιτάρια
3 πράσσα
400 γρ. κρέμα γάλακτος
4 αυγά
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και το αλεύρι μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα. Τυλίγουμε τη ζύμη και την ξεκουράζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ταρτιέρα και απλώνουμε την ζύμη και τρυπάμε καλά με ένα πιρούνι. Γεμίζουμε με φασόλια και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε άλλα 20 λεπτά. Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε καλά τα μανιτάρια με το πράσο. (πρέπει οτιδήποτε γέμιση βάζουμε να είναι 500 γρ.) Τέλος ανακατεύουμε την κρέμα, τα αυγά, το αλατοπίπερο και τα ρίχνουμε από πάνω. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.

Σημείωση
Μπορούμε να χρησημοποιήσουμε ότι λαχανικά γέμισης θέλουμε, ακόμα και με πρόσθεση αλαντικών, ακολουθώντας την ίδια διαδηκασία.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ζύμη για πίτσες

Υλικά:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξηρή μαγιά, 16 γρ.

Αρωματική ζύμη για πίτσες

Υλικά
500 γρμ. αλεύρι δυνατό (αλεύρι σταρένιο για ψωμί)
350 ml χλιαρό νερό

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Χοιρινό ρολό γεμιστό με βερύκοκα και δαμάσκηνα

Υλικά
2 κιλά χοιρινό μπούτι ανοιγμένο για ρολό
5-6 φέτες προσούτο, κομμένες λίγο πιο χοντρές
200 γρμ. τυρί κρέμα philadelphia
250 γρμ ξερά βερίκοκα
250 γρμ. ξερά δαμάσκηνα
6-7 μικρά κρεμμύδια
λίγο φρέσκο μαϊντανό
1/2 φλιτζ. τσαγιού κονιάκ
1/2 ποτήρι νερού, κόκκινο κρασί
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
700 γρμ. πατάτες για φούρνο
5-6 κουτ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το κονιάκ, και το κρασί, και το βράζουμε για λίγα λεπτά. Ψιλοκόβουμε τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα, τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε και τον μαϊντανό χοντροκομμένο, με 2 κουτ. ελαιόλαδο, και τα ανακατεύουμε. Απλώνουμε πάνω στον πάγκο μας το κρέας, (ζητήστε από τον χασάπη σας να το ξεκοκαλίσει και να το ανοίξει), το αλατίζουμε και απλώνουμε παντού το τυρί philadelphia, πασπαλίζουμε με πιπέρι, και απλώνουμε το προσούτο σε όλο το κρέας. Ρίχνουμε πάνω την γέμιση να πάει παντού, και τυλίγουμε το κρέας σφιχτά σε ρολό. Το δένουμε με ένα σπάγκο. Σε γάστρα, ή αν δεν έχουμε σε κατσαρόλα, ρίχνουμε 3-4 κουτ. ελαιόλαδο, το βάζουμε σε δυνατή φωτιά, και βάζουμε το ρολό, το τηγανίζουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, σβήνουμε με το μείγμα κρασιού που ετοιμάσαμε, το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε ολόκληρα τα κρεμμύδια. Το σκεπάζουμε, και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C. για 1 ώρα και 1/4. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες, και τις προσθέτουμε συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35 με 40 λεπτά ακόμα να ψηθούν και οι πατάτες.
Το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με τις πατάτες, και λίγη από την σάλτσα του.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ταραμοκεφτέδες

Υλικά
250 γραμμάρια ταραμάς
3 παχιές φέτες ψωμί
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μαϊντανό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι baking powder
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
Χυμό από ½ λεμόνι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία
Μουλιάζουμε το ψωμί. Βγάζουμε την κόρα και το στίβουμε καλά. Το βάζουμε σ' ένα βαθύ μπολ μαζί με τον ταραμά. Μ' ένα πιρούνι τα χτυπάμε πολύ καλά να λιώσουν και να γίνουν ένα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο τον μαϊντανό, τον άνηθο και το κρεμμύδι τριμμένο.
Συνεχίζουμε το χτύπημα με το πιρούνι ρίχνοντας σιγά σιγά το λεμόνι. Ρίχνουμε το αλεύρι και το baking powder και συνεχίζουμε να τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια ζύμη. Πλάθουμε κεφτέδες λίγο πλατιούς και τους τηγανίζουμε σ' ένα τηγάνι όπου καίει σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές τους τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί για να πάρει το περιττό λάδι. 

Print this page

Print Friendly and PDF