Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Τάρτα με μανιτάρια και πράσα

Υλικά για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι
250 γρ. βούτυρο (παγωμένα)
2 αυγά (παγωμένα)
2 σφηνάκια γάλα (παγωμένα)
αλάτι, πιπέρι

Υλικά για τη γέμιση:
1 κιλό μανιτάρια
3 πράσσα
400 γρ. κρέμα γάλακτος
4 αυγά
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και το αλεύρι μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα. Τυλίγουμε τη ζύμη και την ξεκουράζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ταρτιέρα και απλώνουμε την ζύμη και τρυπάμε καλά με ένα πιρούνι. Γεμίζουμε με φασόλια και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε άλλα 20 λεπτά. Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε καλά τα μανιτάρια με το πράσο. (πρέπει οτιδήποτε γέμιση βάζουμε να είναι 500 γρ.) Τέλος ανακατεύουμε την κρέμα, τα αυγά, το αλατοπίπερο και τα ρίχνουμε από πάνω. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.

Σημείωση
Μπορούμε να χρησημοποιήσουμε ότι λαχανικά γέμισης θέλουμε, ακόμα και με πρόσθεση αλαντικών, ακολουθώντας την ίδια διαδηκασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF