Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Αυγοκρεατόπιτα Πηλιορείτικη

Υλικά:
7 αυγά
5 κουταλιές αλεύρι
μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι
2 ντομάτες
αλάτι, πιπέρι
λίγη κανέλα και μπαχάρι
2 κούπες ζωμός από κρέας ή κοτόπουλο
βούτυρο
λάδι

Εκτέλεση:
Καβουρδίζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, τη ντομάτα, το λάδι και τα μπαχαρικά, μέχρι να στεγνώσουν εντελώς.
Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, προσθέτοντας και το αλεύρι με λίγο αλάτι. Με φλιτζάνι τού τσαγιού παίρνουμε από το μίγμα αυγού, το απλώνουμε σε τηγάνι με καυτό βούτυρο, το τηγανίζουμε κι οπό τις δύό μεριές. Συνεχίζουμε να φτιάχνουμε τα φύλλα αυγού μέχρι να τελειώσει όλο το μίγμα.
Στρώνουμε σε μέτριο ταψί το φύλλο αυγού και βάζουμε από πάνω μια λεπτή στρώση κιμά και συνεχίζουμε έτσι (φύλλο αυγού, στρώση κιμά), φροντίζοντας ή τελευταία στρώση να είναι με φύλλο αυγού.
Το βάζουμε σε σιγανή φωτιά να ψηθεί, 1 ώρα περίπου, προσθέτοντας το ζωμό πού έχουμε, λίγο λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF