Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Μπουτάκια κοτόπουλου με πολύχρωμα λαχανικά και ρύζι

Μια υπέροχη συνταγή που έχω προσθέσει και την δικιά μου πινελιά.



Υλικά για 6 μερίδες:
6 μπουτάκια κοτόπουλο, χωρίς δέρμα, (γίνετε και με στήθος χωρίς δέρμα κομμένο κομματάκια)
5-6 κουτ. σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε χοντρές φέτες
3 χρωματιστές πιπεριές, κόκκινη, κίτρινη, πράσινη, πορτοκαλί, κομμένες σε χοντρές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
6-8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
3 κουτ. σ. ελιές μαύρες  χωρίς κουκούτσι,  κομμένες στη μέση
1 χωριάτικο λουκάνικο καθαρισμένο από το εξωτερικό του, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 1/2 κουτ. σ. πελτέ ντομάτας
1 κουτ. γλ.  μουστάρδα απαλή
350 γρμ. ρύζι για πιλάφι
200 γρμ. λευκό ξηρό κρασί
1 κουτ. σ. πάπρικα
350 γρμ. ζωμός κότας ή σκέτο νερό
½ πορτοκάλι χωρίς κουκούτσια, με τη φλούδα, κομμένο σε λεπτές φέτες στη μέση
2 κουτ. σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κουτ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα από φρέσκα κρεμμυδάκια
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ή νταβά, καίμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, και σοτάρουμε καλά τα μπουτάκια σχεδόν να μισοψηθούν. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για 2΄-3΄. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες τις ελιές, τα φύλλα κρεμμυδιού, την μουστάρδα, και τα λουκάνικα, και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τον πελτέ και το ρύζι, και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, και το ζωμό. Ανακατεύουμε λίγο. Τοποθετούμε από πάνω τις φέτες πορτοκαλιού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σκεπάζουμε το φαγητό. Το σιγοβράζουμε για 20΄ περίπου, ώσπου να βράση το ρύζι, χωρίς να ανακατεύουμε έντονα, απλά κουνάμε το τηγάνι μας.

Tips:
Αντί για κοτόπουλο, μπορείτε να φτιάξετε το φαγητό και με χοιρινό μπούτι κομμένο μικρά κομματάκια, η με γαρίδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF