Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ομελέτα κέικ

Μία πρωτότυπη συνταγή ομελέτας. Υπέροχη λιχουδιά για όλες τις περιπτώσεις, και ώρες... Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από εμένα αποκλειστικά για το sintagespanos.

Υλικά:
10 αυγά
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, και λίγο επιπλέον για το τηγάνισμα
2 κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
4 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης ψημένες σε βάζο, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κόκκινο τσίλι, ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο

Για την κρέμα:
300 γρμ. τυρί κρέμα, π.χ. Philadelphia
5-6 κουτ. σούπας γάλα
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο πράσο
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό
αλάτι
πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:
λίγο ελαιόλαδο
μερικά φύλλα ρόκα
λίγο ξίσμα τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Για την ομελέτα:
Σπάστε τα αυγά σε δύο μπολ, πέντε σε κάθε ένα. Χτυπήστε τα ελαφρά και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα κρεμμυδάκια, τηγανίζουμε ελαφρά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αφήστε να κρυώσουν. Στη συνέχεια στο ένα μπολ με τα αυγά προσθέστε τις πιπεριές, και στο άλλο μπολ με τα αυγά, το σκόρδο και το τσίλι. Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα 22-25 εκατοστών τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό. Ρίξτε στα αυγά με το σκόρδο και το τσίλι, τα κολοκυθάκια και ανακατέψτε τα. Ρίξτε το ένα τρίτο του μίγματος στο τηγάνι, και απλώστε το να καλύψει όλη τη βάση του τηγανιού. Ψήστε το μέχρι το αυγό να ροδίσει από κάτω, και γυρίστε να ψηθεί και ή άλλη πλευρά. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα και τις άλλες δύο ομελέτες, προσθέτοντας λίγο λάδι στο τηγάνι κάθε φορά. Βάλτε τις ομελέτες σε ένα πιάτο. Φτιάξτε τρεις ομελέτες με τον ίδιο τρόπο, και με το μείγμα της πιπεριάς. Στη συνέχεια τοποθετείτε τις σε ξεχωριστό πιάτο.

Για την γέμιση:
Χτυπήστε το τυρί για να μαλακώσει, στη συνέχεια ρίξτε και το γάλα και χτυπήστε το ξανά. Ανακατέψτε τα λαχανικά με το αλάτι και πιπέρι, και ρίξτε τα στην κρέμα τυρί, ανακατέψτε να ενωθούν τα υλικά. Σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ 22-25 εκ. στρώνετε μία μεμβράνη, ή οποία να εξέχει αρκετά έξω από την φόρμα, (χρησιμοποιήστε μία φόρμα το ίδιο μέγεθος με το τηγάνι). Επιλέξτε την καλύτερη ομελέτα με την κόκκινη πιπεριά και βάλτε την στη φόρμα, με την καλύτερη πλευρά προς τα κάτω. Απλώστε ένα λεπτό στρώμα της γέμισης κρέμας τυριού, στη συνέχεια, καλύψτε με μία ομελέτα  κολοκυθάκι. Επαναλάβετε, εναλλάσσοντας τα στρώματα ομελέτας, έως ότου στρώστε όλες τις ομελέτες στη φόρμα, τελειώνοντας η στρώση με ομελέτα. Γυρίστε την μεμβράνη πάνω από την ομελέτα να σκεπαστεί, και βάλτε την στο ψυγείο να παγώσει για περίπου 24 ώρες.

Για να σερβίρετε, αναποδογυρίστε την ομελέτα σε πιατέλα και αφαιρέστε τη μεμβράνη. Πασπαλίστε την με την παρμεζάνα και τα φύλλα ρόκας, ρίξτε από πάνω λίγο ελαιόλαδο, και λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Σερβίρεται κομμένο σε φέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF