Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Λουκανοντολμάδες

Μια υπέροχη και πρωτότυπη συνταγή, που η πηγή της προέρχεται από Ρώσικο site. Ιδανική για πρώτο πιάτο, ή και για συνοδευτικό κυρίους πιάτου. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από εμένα αποκλειστικά για το sintagespanos. Η ονομασία της συνταγής είναι δικιά μου, διότι η αρχική της ονομασία δεν μεταφράζεται.
Υλικά:
6 λουκάνικα μέτρια μικρά
4 κουτ. σ. κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σ. αλεύρι
6 φύλλα λάχανο savoy, (κραμπολάχανο)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σαλάτα
1 φύλλο δάφνης
1/4 κουτ. σ. αλάτι
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
τριμμένο μαύρο πιπέρι
φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:
1. Βράστε το λάχανο σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Σουρώστε τα και ζουλίστε λίγο με το δάχτυλο σας να σπάσουν τα χοντρά νεύρα του φύλλου, ώστε να γίνει πιο εύκαμπτο.

2. Αφαιρέστε από τα λουκάνικα το εξωτερικό περίβλημα, και κάντε κατά μήκος, δύο-τρεις πολύ ελαφρές χαρακιές με ένα μαχαιράκι.

3. Διπλώστε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, τόσο, ώστε να έχουν πλάτος λίγο μικρότερο από το μήκος του λουκάνικου, και τυλίξτε το λουκάνικο ξεκινώντας από το μπροστινό μέρος του φύλλου, τελειώνοντας προς το κοτσάνι, φτιάχνοντας ένα ρολάκι. Με τον ίδιο τρόπο τυλίξτε και τα υπόλοιπα λουκάνικα.

4. Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το φυτικό λάδι και τηγανίστε ελαφρά τα ρολάκια, γυρίζοντας τα από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια βάλτε τα ρολάκια σε ένα μεγαλύτερο τηγάνι με καπάκι, ή ταψί, με κάποια απόσταση το ένα από το άλλο.

5. Φτιάξτε τη σάλτσα.
Ρίξτε το κομμένο κρεμμύδι στο ίδιο λάδι, και σοτάρετε για λίγο να μαραθεί, και να πάρει ένα ελαφρύ ξανθό χρώμα. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, και το πιπέρι, ανακατέψτε για ένα λεπτό, και προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε καλά για άλλο ένα λεπτό, και κατεβάστε την από τη φωτιά.

6. Ρίξτε τη σάλτσα στο ταψί ανάμεσα από τα ρολά, ρίξτε λίγο ζωμό από το βρασμένο λάχανο, (3/4 της κούπας περίπου) προσθέστε και το φύλλο δάφνης, σκεπάστε τα με το καπάκι, και σιγοβράστε τα για 5-7 λεπτά. Βάλτε τα σε πιατέλα, και περιχύστε τα από πάνω με την σάλτσα. Σερβίρονται και κομμένα σε 3-4 κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF