Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Αυγοκρεατόπιτα Πηλιορείτικη

Υλικά:
7 αυγά
5 κουταλιές αλεύρι
μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι
2 ντομάτες
αλάτι, πιπέρι
λίγη κανέλα και μπαχάρι
2 κούπες ζωμός από κρέας ή κοτόπουλο
βούτυρο
λάδι

Εκτέλεση:
Καβουρδίζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, τη ντομάτα, το λάδι και τα μπαχαρικά, μέχρι να στεγνώσουν εντελώς.
Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, προσθέτοντας και το αλεύρι με λίγο αλάτι. Με φλιτζάνι τού τσαγιού παίρνουμε από το μίγμα αυγού, το απλώνουμε σε τηγάνι με καυτό βούτυρο, το τηγανίζουμε κι οπό τις δύό μεριές. Συνεχίζουμε να φτιάχνουμε τα φύλλα αυγού μέχρι να τελειώσει όλο το μίγμα.
Στρώνουμε σε μέτριο ταψί το φύλλο αυγού και βάζουμε από πάνω μια λεπτή στρώση κιμά και συνεχίζουμε έτσι (φύλλο αυγού, στρώση κιμά), φροντίζοντας ή τελευταία στρώση να είναι με φύλλο αυγού.
Το βάζουμε σε σιγανή φωτιά να ψηθεί, 1 ώρα περίπου, προσθέτοντας το ζωμό πού έχουμε, λίγο λίγο.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Γεμιστά μανιτάρια με τυρί

Υλικά:
½ κιλό μανιτάρια φρέσκα, μεγάλα, κατά προτίμηση  portobello, η agaricus giant
300 γρμ. σκληρό τυρί τριμμένο, π.χ. παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, κασέρι, ότι σας αρέσει
ελάχιστο λάδι

Εκτέλεση:
Πλένουμε τα μανιτάρια και βγάζουμε το κοτσανάκι τους.
Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το τυρί. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε καλύψει με το λάδι, και τα ψήνουμε στο γκριλ ή στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί. Βγάζουν το δικό τους ζουμάκι που είναι πολύ νόστιμο και λιώνουν στο στόμα!!


Μανιτάρια Ρortobello στη σχάρα

Υλικά
μανιτάρια Ρortobello
ελαιόλαδο
λεμόνι
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίστε καλά τα μανιτάρια, και σκουπίστε τα με μία πετσέτα, δεν τα πλένετε διότι τραβούν νερό σαν σφουγγάρι. Βάλτε τα πάνω σε μία σχάρα, και ρίξτε λίγο λάδι, λεμόνι, ρίγανη, και αλατοπίπερο. Ψήστε τα στα κάρβουνα, και... απολαύστε τα.

Μανιτάρια Ρortobello στιφάδο

Υλικά:
1/2 κιλό μανιτάρια κομμένα φέτες
1/2 κούπα λάδι
1/2 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο, ή 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κούπα κόκκινο κρασί
400 γρμ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 κουτ. σ. τοματοπολτό (πάστα ντομάτας)
2 φύλλα δάφνης
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
Σωτάρουμε λίγο τα κρεμμύδια και βάζουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και τη δάφνη. Τα σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα και τον τοματοπολτό και τα βράζουμε όσο χρειαστεί να βράσουν τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια, και να δέση η σάλτσα.

Μανιτάρια τηγανιτά


Υλικά:
500 γρμ. φρέσκα μανιτάρια
2 μεγάλα κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
λάδι
αλάτι - πιπέρι, (και γενικά ότι μυρωδικό και μπαχαρικό θέλετε


Εκτέλεση:
Κόβετε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια σε ψιλές φέτες, ψιλοκόβετε και το σκόρδο.
Βάζετε στο τηγάνι το λάδι να κάψει και τα τσιγαρίζετε μέχρι να πιούνε τα υγρά τους.
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και γενικά τα μπαχαρικά κατά βούληση... έτοιμο!! Σερβίρετε σε μία πιατέλα,  και στύψτε λίγο λεμόνι.
Συνοδεύεται με ένα καλό κόκκινο κρασί.

Print this page

Print Friendly and PDF