Υλικά:
2-3 μπόλιες κατσικίσιες
1 συκωταριά κατσικίσια (αν μας αρέσει βάζουμε σπλήνα και πνευμόνι)
1 κρεμμύδι μέτριο ξερό
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κουταλιά ρίγανη
1/2 κούπα μαϊντανό
1/2 κούπα άνηθο
Λίγο ξερό δυόσμο
Χυμό ενός λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μπαχάρι τριμένο
Μισή κουτάλα από το ζωμό που ζεματίσαμε τα συκώτια
1 κρόκο
1 κούπα ρύζι
Λίγο λάδι
Λίγη κέτσαπ (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις μπόλιες και τις βάζουμε σε νερό με λίγο ξύδι και τις αφήνουμε εκεί μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε. Βράζουμε τη συκωταριά αφού την καθαρίσουμε καλά για 15' και την ψιλοκόβουμε σε κυβάκια. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και μετά ρίχνουμε τη συκωταριά ,το ρύζι ,το ζωμό, τον μαϊντανό ,τον άνηθο, τον δυόσμο ,αλάτι πιπέρι, και το χυμό, και τα σοτάρουμε όλα καλά. Γεμίζουμε την μπόλια (αφού την έχουμε κόψει σε μέγεθος χαρτομάντηλου) με το μείγμα και τις κλείνουμε ενώνοντας τις άκρες καλά και το γυρνάμε ανάποδα μέσα σε ένα ταψί, όχι λαδωμένο. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Στα κενά ρίχνουμε πατατούλες αν θέλουμε. Αλείφουμε τους τζιγεροσαρμάδες με τον κρόκο αβγού ανακατεμένο με την κέτσαπ. Ψήνουμε στους 180 ̊ στην αρχή με αλουμινόχαρτο από πάνω και μετά το βγάζουμε και συνεχίζουμε μέχρι να ροδίσουν οι σαρμάδες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου