Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ταραμοκεφτέδες

Υλικά
250 γραμμάρια ταραμάς
3 παχιές φέτες ψωμί
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μαϊντανό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι baking powder
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
Χυμό από ½ λεμόνι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία
Μουλιάζουμε το ψωμί. Βγάζουμε την κόρα και το στίβουμε καλά. Το βάζουμε σ' ένα βαθύ μπολ μαζί με τον ταραμά. Μ' ένα πιρούνι τα χτυπάμε πολύ καλά να λιώσουν και να γίνουν ένα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο τον μαϊντανό, τον άνηθο και το κρεμμύδι τριμμένο.
Συνεχίζουμε το χτύπημα με το πιρούνι ρίχνοντας σιγά σιγά το λεμόνι. Ρίχνουμε το αλεύρι και το baking powder και συνεχίζουμε να τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια ζύμη. Πλάθουμε κεφτέδες λίγο πλατιούς και τους τηγανίζουμε σ' ένα τηγάνι όπου καίει σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές τους τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί για να πάρει το περιττό λάδι. 

Κοτόπουλο με μοτσαρέλα και σάλτσα μουστάρδας

Υλικά
1 μπάλα μοτσαρέλα (125γρ.), κομμένη σε μικρά κυβάκια
50 γρ. τυρί cheddar τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 πρέζα μίξη μπαχαρικών
4 φιλέτα κοτόπουλο ξεκοκαλισμένα και χωρίς πέτσα
8 φέτες μπέικον
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 C. Ανακατεύουμε τα τυριά τη μουστάρδα και το πιπέρι. Αλατίζουμε τα φιλέτα. Μ' ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε μια τομή στα φιλέτα και έτσι γίνονται σαν φάκελος για γέμισμα. Με ένα κουτάλι τα γεμίζουμε με το μείγμα.
Τυλίγουμε κάθε φιλέτο με δύο φέτες μπέικον. Λαδώνουμε ένα ταψί, τα τοποθετούμε μέσα και τα ψήνουμε για 30 λεπτά.

Πικάντικα μπουτάκια με χυλοπίτες

Υλικά

Για 4 άτομα
180 γρ. Βιτάμ κλασικό
8 μπουτάκια κοτόπουλο
500 γρ. ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
120 ml κόκκινο κρασί ξηρό
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ κιλό χυλοπίτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ζωμό κότας Knorr «Σπιτικός»
½ ξύλο κανέλας
2-3 σπόρους μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
200 γρ. τριμμένη γραβιέρα Νάξου
ανάλογο αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
1. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το μισό Βιτάμ και το λιώνουμε σε δυνατή θερμοκρασία.
2. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα τα μπουτάκια. Τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο καθώς και τα μπαχαρικά, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα έως ότου μαλακώσουν.
3. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τον ζωμό Knorr μαζί με τις ντομάτες και τον πελτέ, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει ο κύβος. Αφήνουμε 20-30 λεπτά έως ότου μαγειρευτούν τα μπουτάκια.
4. Παράλληλα, βράζουμε τις χυλοπίτες και σουρώνουμε. Λιώνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ, ρίχνουμε τις χυλοπίτες και ανακατεύουμε.
5. Σερβίρουμε τα μπουτάκια μαζί με τις χυλοπίτες και προσθέτουμε από πάνω την τριμμένη γραβιέρα

Στρούντελ γεμιστό με κοτόπουλο, μανιτάρια και φρέσκα λαχανικά

Υλικά

Για 6 άτομα 
200 γρ. Βιτάμ
2 φύλλα σφολιάτας
350 γρ. κοτόπουλο ψιλοκομμένο
200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
160 γρ. ανάμικτα λαχανικά (κατεψυγμένα ή φρέσκα, της αρεσκείας σας)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. τυρί ένταμ τριμμένο
30 γρ. παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία
1. Λιώνουμε 100γρ. Βιτάμ και αλείφουμε την επιφάνεια ενός ταψιού με τη μισή περίπου ποσότητα.
2. Κόβουμε τα φύλλα της σφολιάτας κατά μήκος σε 6 μακρόστενες λωρίδες.
3. Τοποθετούμε τις 3 λωρίδες σφολιάτας στο ταψί και τις αλείφουμε με το λιωμένο Βιτάμ που έχει περισσέψει.
4. Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε 100γρ. Βιτάμ. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά και σοτάρουμε καλά.
5. Όταν πιούν τα υγρά τους προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
6. Τέλος, προσθέτουμε το τυρί ένταμ, ανακατεύουμε και βάζουμε τη γέμιση πάνω στις 3 σφολιάτες που έχουμε τοποθετήσει στο ταψί.
7. Κλείνουμε με τα άλλα 3 φύλλα σφολιάτας, πιέζουμε τις άκρες πολύ καλά με ένα πιρούνι και χαράζουμε σε 2 σημεία πάνω σε κάθε φύλλο. Ραντίζουμε τα φύλλα με λίγο Βιτάμ.
8. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε σε φούρνο στους 180-2000 C για 25-30 λεπτά.

Xοιρινά φιλετάκια με σάλτσα σελινόριζας

Υλικά
Για 4 άτομα
1½ κιλό χοιρινό φιλέτο ψαρονέφρι, κομμένο σε μέτριους κύβους
180 γρ. Βιτάμ
1 σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε μέτριους κύβους
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
300 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κύβους βοδινού Κnorr
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία
1. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του Βιτάμ μαζί με το κομμένο σε κύβους χοιρινό, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το αλατοπίπερο, και μαγειρεύουμε έως ότου γίνουν όλα τα υλικά τρυφερά.

2. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε 1½ λίτρο νερό και τους 2 κύβους βοδινού, και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.

3. Παράλληλα, σε ένα άλλο βαθύ σκεύος ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα του Βιτάμ μαζί με το πράσο και τη σελινόριζα, και μαγειρεύουμε έως ότου μαλακώσουν. Προσθέτουμε νερό έως ότου τα σκεπάσει. Όταν μαγειρευτούν τα σουρώνουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ.

4. Όταν τα χοιρινά φιλετάκια μαγειρευτούν, ρίχνουμε την κρέμα της σελινόριζας μέσα στο σκεύος και προσθέτουμε τον άνηθο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.

5. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό ποτήρι του κρασιού νερό, το ρίχνουμε και αυτό μέσα, και ανακατεύουμε έως ότου δέσει η κρέμα με τα χοιρινά φιλετάκια.

Print this page

Print Friendly and PDF