Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Φτερούγες Κοτόπουλου με Σάλτσα από λεμόνι και τζίντζερ

Συνταγή για 6-8 άτομα

Υλικά: 
18 ολόκληρες φτερούγες κοτόπουλου, μοιρασμένες στα δύο
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζανιού μέλι
1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
3 κουταλιές της σούπας νερό

Προετοιμασία:
Βάλτε σε μία μικρή κατσαρόλα το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το μέλι, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και το νερό. Τοποθετήστε σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράστε για 12 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Κατεβάστε από την φωτιά και διατηρήστε την ζεστή.
Τοποθετήστε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι σε μια πλαστική σακούλα. Τοποθετήστε τις φτερούγες στο σακούλι και ανακινήστε για να καλυφθούν με το αλεύρι. Βάλτε αρκετό σπορέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι και αφήστε το να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά.
Τηγανίστε τις φτερούγες κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά. Αφαιρέστε από το τηγάνι το κοτόπουλο και τοποθετήστε το πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει.
Αραδιάστε τις φτερούγες σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος και περιχύστε με τη σάλτσα.
Σερβίρετε τις φτερούγες ενώσω ακόμα είναι ζεστές με ρύζι στον ατμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF