Υλικά
Γιά την μαρινάδα
2 φιλέτα κοτόπουλο
2 κουταλιές κορν φλάουερ
1-2 κουταλάκια κάρυ (ανάλογα πόσο πικάντικο το θέλουμε)
2-3 λάιμ
1/2 φλιτζάνι σόγια σως
Για το τηγάνισμα
1/2 φλιτζάνι σόγιας σως
30 γρμ. κάσιους
Λίγο λάδι
1,5 φλιτζάνι νερό
Λίγο πιπέρι
Αλάτι αν χρειαστεί
1 κουταλιά μέλι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μέτρια κομμάτια, το βάζουμε σε μία λεκάνη. και βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Το αφήνουμε 15 λεπτά. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι
ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και μόλις πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές (περίπου 5 λεπτά), προσθέτουμε τα κάσιους, ανακατεύουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη σόγια το νερό το υπόλοιπο της μαρινάδας, αλάτι πιπέρι, αφού το δοκιμάσουμε πρώτα. Περιμένουμε να δέσει η σάλτσα από μόνη της.
(Εάν πήξει πολύ προσθέτουμε λίγο νερό). Στο τέλος προσθέτουμε και το μέλι.
Σερβίρουμε με άσπρο ρύζι.
Γιά την μαρινάδα
2 φιλέτα κοτόπουλο
2 κουταλιές κορν φλάουερ
1-2 κουταλάκια κάρυ (ανάλογα πόσο πικάντικο το θέλουμε)
2-3 λάιμ
1/2 φλιτζάνι σόγια σως
Για το τηγάνισμα
1/2 φλιτζάνι σόγιας σως
30 γρμ. κάσιους
Λίγο λάδι
1,5 φλιτζάνι νερό
Λίγο πιπέρι
Αλάτι αν χρειαστεί
1 κουταλιά μέλι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μέτρια κομμάτια, το βάζουμε σε μία λεκάνη. και βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Το αφήνουμε 15 λεπτά. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι
ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και μόλις πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές (περίπου 5 λεπτά), προσθέτουμε τα κάσιους, ανακατεύουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη σόγια το νερό το υπόλοιπο της μαρινάδας, αλάτι πιπέρι, αφού το δοκιμάσουμε πρώτα. Περιμένουμε να δέσει η σάλτσα από μόνη της.
(Εάν πήξει πολύ προσθέτουμε λίγο νερό). Στο τέλος προσθέτουμε και το μέλι.
Σερβίρουμε με άσπρο ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου