Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Αρνάκι σκεπαστό!

Υλικά : 
1 1/2 κιλό αρνάκι
850 γρ. αλεύρι
1 γιαούρτι
250 γρ. βούτυρο
1 κιλό μυζήθρα γλυκιά
1 ματσάκι δυόσμο
1/2 κιλό στάκα
1 αυγό
αλατοπίπερο
σουσάμι

Εκτέλεση :
Πλένουμε και βράζουμε το κρέας στο νερό για 1 ώρα.
Το ξεκοκαλίζουμε, το βάζουμε σε μια πιατέλα και το αλατοπιπερώνουμε. Ανοίγουμε 2 φύλλα πάχους 0,5 cm με το αλεύρι, το γιαούρτι και το βούτυρο. το βουτυρώνουμε και απλώνουμε το 1 φύλλο στο ταψί, βάζουμε από πάνω μία στρώση μυζήθρα τη μισή στάκα το δυόσμο και τα κομμάτια του κρέατος πάνω στη μυζήθρα, βάζουμε μια δεύτερη στρώση από τα ιδια και τα σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Ενώνουμε το πάνω με το κάτω φύλλο πιέζοντάς τα με τα δάχτυλά μας, να ενωθούν καλά ώστε να μη χυθούν τα υλικά μας κατα το ψήσιμο, το αλείφουμε με το αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε 1 ώρα περίπου, στους 180 C.

Tips: κάνουμε τρύπες στο φύλλο με μία οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF