Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Γεμιστά μανιτάρια με τυρί

Υλικά:
½ κιλό μανιτάρια φρέσκα, μεγάλα, κατά προτίμηση  portobello, η agaricus giant
300 γρμ. σκληρό τυρί τριμμένο, π.χ. παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, κασέρι, ότι σας αρέσει
ελάχιστο λάδι

Εκτέλεση:
Πλένουμε τα μανιτάρια και βγάζουμε το κοτσανάκι τους.
Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το τυρί. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε καλύψει με το λάδι, και τα ψήνουμε στο γκριλ ή στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί. Βγάζουν το δικό τους ζουμάκι που είναι πολύ νόστιμο και λιώνουν στο στόμα!!


Μανιτάρια Ρortobello στη σχάρα

Υλικά
μανιτάρια Ρortobello
ελαιόλαδο
λεμόνι
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίστε καλά τα μανιτάρια, και σκουπίστε τα με μία πετσέτα, δεν τα πλένετε διότι τραβούν νερό σαν σφουγγάρι. Βάλτε τα πάνω σε μία σχάρα, και ρίξτε λίγο λάδι, λεμόνι, ρίγανη, και αλατοπίπερο. Ψήστε τα στα κάρβουνα, και... απολαύστε τα.

Μανιτάρια Ρortobello στιφάδο

Υλικά:
1/2 κιλό μανιτάρια κομμένα φέτες
1/2 κούπα λάδι
1/2 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο, ή 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κούπα κόκκινο κρασί
400 γρμ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 κουτ. σ. τοματοπολτό (πάστα ντομάτας)
2 φύλλα δάφνης
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
Σωτάρουμε λίγο τα κρεμμύδια και βάζουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και τη δάφνη. Τα σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα και τον τοματοπολτό και τα βράζουμε όσο χρειαστεί να βράσουν τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια, και να δέση η σάλτσα.

Μανιτάρια τηγανιτά


Υλικά:
500 γρμ. φρέσκα μανιτάρια
2 μεγάλα κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
λάδι
αλάτι - πιπέρι, (και γενικά ότι μυρωδικό και μπαχαρικό θέλετε


Εκτέλεση:
Κόβετε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια σε ψιλές φέτες, ψιλοκόβετε και το σκόρδο.
Βάζετε στο τηγάνι το λάδι να κάψει και τα τσιγαρίζετε μέχρι να πιούνε τα υγρά τους.
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και γενικά τα μπαχαρικά κατά βούληση... έτοιμο!! Σερβίρετε σε μία πιατέλα,  και στύψτε λίγο λεμόνι.
Συνοδεύεται με ένα καλό κόκκινο κρασί.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Σαλάτα κόλσλοου

Υλικά:
5 φλιτζ. τριμμένο λάχανο
1 φλιτζ. τριμμένα καρότα
1/2 φλιτζ. πράσινη πιπεριά κομματάκια
1 φλιτζ. μαγιονέζα  καλή
3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
αλάτι
λίγο πιπέρι


Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το αλάτι,
και το πιπέρι. Προσθέτουμε το λάχανο, τα καρότα, την πιπεριά και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρουμε.

Print this page

Print Friendly and PDF