Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.
Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011
Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011
Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011
Φρέσκια σπιτική ρικότα ή ανθότυρος
Υλικά:
1 λίτρο γάλα
250 ml buttermilk
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το γάλα και το buttermilk σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να βεβαιωθούμε ότι δεν έχει κολλήσει στον πάτο. Αν έχετε θερμόμετρο, θέλουμε να φτάσει στους 80 βαθμούς Κελσίου. Αν δεν έχετε, θα το δείτε να αχνίζει και να φουσκώνει ελαφρά αλλά όχι να κοχλάζει.
Θα πρέπει να έχει αρχίσει να σχηματίζει πήγματα – λευκά κομμάτια- και να ξεχωρίζει ο ορός γάλακτος -υδαρές θολό υγρό. Στρώνουμε ένα πυκνοϋφασμένο πανί σε ένα σουρωτήρι με μπολ από κάτω να μαζεύει τα υγρά. Με την τρυπητή κουτάλα που είναι σαν σίτα, ψαρεύουμε τα πήγματα μέσα από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε στο πανί (μέσα στο σουρωτήρι). Βεβαιωνόμαστε ότι δεν έχουν κολλήσει πήγματα στον πάτο ξύνοντας με την κουτάλα. Δένουμε με ένα σπάγκο το πανί και το κρεμάμε να στραγγίσει. Έτσι βγάζουμε ένα στρογγυλό κεφαλάκι τυριού.
Το γάλα μπορεί να είναι αγελαδινό ή κατσικίσιο.
Αν βάλεις πλήρες γάλα θα είναι πιο βελούδινο το τυράκι.
Αν βάλεις αποβουτυρωμένο θα γίνει πιο σπυρωτό στην υφή.
Αν βάλεις αλάτι θα γίνει αλμυρό.
Αν βάλεις λίγη ζάχαρη, ψιλοκομμένη φλούδα από γλυκό πορτοκάλι και σπασμένα φιστίκια Αιγίνης θα γίνει το πιο γκουρμέ τυράκι που θα μπορούσατε να σερβίρετε σαν πρωινό ή σαν επιδόρπιο!
Μπορούμε να βάλουμε ξύδι η λεμόνι ή γιαούρτι ή buttermilk, γενικά κάτι όξινο που θα κόψει το γάλα. Ξύδι ή λεμόνι, 1/2 φλιτζάνι του καφέ. Γιαούρτι ή buttermilk 1 κούπα, δηλαδή 250ml.
1 λίτρο γάλα
250 ml buttermilk
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το γάλα και το buttermilk σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να βεβαιωθούμε ότι δεν έχει κολλήσει στον πάτο. Αν έχετε θερμόμετρο, θέλουμε να φτάσει στους 80 βαθμούς Κελσίου. Αν δεν έχετε, θα το δείτε να αχνίζει και να φουσκώνει ελαφρά αλλά όχι να κοχλάζει.
Θα πρέπει να έχει αρχίσει να σχηματίζει πήγματα – λευκά κομμάτια- και να ξεχωρίζει ο ορός γάλακτος -υδαρές θολό υγρό. Στρώνουμε ένα πυκνοϋφασμένο πανί σε ένα σουρωτήρι με μπολ από κάτω να μαζεύει τα υγρά. Με την τρυπητή κουτάλα που είναι σαν σίτα, ψαρεύουμε τα πήγματα μέσα από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε στο πανί (μέσα στο σουρωτήρι). Βεβαιωνόμαστε ότι δεν έχουν κολλήσει πήγματα στον πάτο ξύνοντας με την κουτάλα. Δένουμε με ένα σπάγκο το πανί και το κρεμάμε να στραγγίσει. Έτσι βγάζουμε ένα στρογγυλό κεφαλάκι τυριού.
Το γάλα μπορεί να είναι αγελαδινό ή κατσικίσιο.
Αν βάλεις πλήρες γάλα θα είναι πιο βελούδινο το τυράκι.
Αν βάλεις αποβουτυρωμένο θα γίνει πιο σπυρωτό στην υφή.
Αν βάλεις αλάτι θα γίνει αλμυρό.
Αν βάλεις λίγη ζάχαρη, ψιλοκομμένη φλούδα από γλυκό πορτοκάλι και σπασμένα φιστίκια Αιγίνης θα γίνει το πιο γκουρμέ τυράκι που θα μπορούσατε να σερβίρετε σαν πρωινό ή σαν επιδόρπιο!
Μπορούμε να βάλουμε ξύδι η λεμόνι ή γιαούρτι ή buttermilk, γενικά κάτι όξινο που θα κόψει το γάλα. Ξύδι ή λεμόνι, 1/2 φλιτζάνι του καφέ. Γιαούρτι ή buttermilk 1 κούπα, δηλαδή 250ml.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)