Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Πέρκα κοκκινιστή στο φούρνο

Υλικά:
2 μέτρια φιλέτα πέρκας
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
3-4 μικρές σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
λίγο μαϊντανό
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα, ή φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι βάζουμε την πέρκα και ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι τον τοματοπολτό ή τις ντομάτες και στην συνέχεια όλα τα υλικά. Ρίχνουμε και μισό ποτηράκι νερό.
Το βάζουμε στο φούρνο στους 180 για 1/2 ώρα περίπου μέχρι να ψηθεί.

Μπαρπούνια Μαρινάτα

Υλικά:
(για 6 άτομα)
12 μπαρμπούνια, μέτρια
2 φλιτζάνια τσ. ελαιόλαδο
3 ντομάτες μέτριες, ψιλοκομμένες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι (για το αλεύρωμα των ψαριών)
1 φλιτζάνι τσ. κρασί, κατά προτίμηση λευκό
1 φύλλο δάφνη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
 Αφού καθαρίσετε τα μπαρμπούνια, τα αλατίζετε, τα πιπερώνετε, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο. Τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα που έχετε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας να «αφήσουν» το λάδι τους.
Έπειτα φτιάχνετε τη σάλτσα ως εξής:
 Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε λίγο καθαρό ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα αφήνετε να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτετε στη συνέχεια την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, το δενδρολίβανο, το κρασί και τα αφήνετε να βράσουν για 20 λεπτά.
Περιχύνετε τα τηγανιτά μπαρμπούνια με αυτή τη σάλτσα και τα σερβίρετε αμέσως.

Ψάρι Φέτα στο φούρνο

Για τόνο ξιφία συναγρίδα, κ.λ.π.

Υλικά:
(για 6 άτομα)
1 κιλό ψάρι φιλέτο
1 1/2 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε φέτες
1 κουταλάκι ρίγανη
χυμό ενός λεμονιού
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι με τον μαϊντανό και με αυτά πασπαλίζετε το ψάρι αφού προηγουμένως το έχετε στρώσει σε ταψί.
Πάνω από κάθε φιλέτο τοποθετείτε μια λεπτή φέτα ντομάτας.
Τις υπόλοιπες τις ψιλοκόβετε και τις σκορπίζετε γύρω από το ψάρι.
Πασπαλίζετε με τη ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι.
Ψήνετε το ψάρι για 50-60 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Καλαμάρια γεμιστά

Υλικά
300 γρ. αγκινάρες (την καρδιά, ψιλοκομμένη)
1 κουταλιά άνηθος ( ψιλοκομμένος)
1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
1 κιλό καθαρισμένα καλαμάρια
1 κουταλιά κάπαρη
1 φλιτζανάκι κρασί λευκό
4 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
½ ματσάκι μαϊντανό ( ψιλοκομμένος)
150 γρ. ψιλοκομμένα πράσα
το χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλιά ρύζι Καρολίνα
1 κύβο knorr "κρεμμυδάκι & μαϊντανός"
1/2 pummaro ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ζωμός λαχανικών knorr
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
1. Πλένετε τα καλαμαράκια και τα βάζετε στην άκρη. Σοτάρετε την αγκινάρα, το πράσο, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο και την κάπαρη με τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με τον στιγμιαίο ζωμό knorr.
2. Όταν μαλακώσουν, ρίχνετε το ρύζι, το χυμό λεμονιού, το pummaro, τον κύβο knorr και λίγο από το κρασί. Αφήνετε το μείγμα λίγο να βράσει, να πιει τα υγρά του.
3. Γεμίζετε με το μείγμα τα καλαμαράκια και τα σοτάρετε ελαφρά σε κατσαρόλα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σβήνετε με το υπόλοιπο κρασί και σιγοβράζετε τα καλαμαράκια σε σιγανή φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με το πιρούνι. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.

Ψαρονέφρι με μουστάρδα, στο φούρνο

Υλικά
1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε φιλέτα
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
2 κουταλιές μπαλσάμικο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κλαδάκια δενδρολίβανο
2 φύλλα ξερή δάφνη
6 κουταλιές μουστάρδα Hellmann's Mild
αλάτι
πιπέρι
1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε το κρέας από λίπη και ίνες, το φιλετάρουμε σε σχήμα πεταλούδας και αλατοπιπερώνουμε.
2. Ετοιμάζουμε το μείγμα της επικάλυψης. Βάζουμε σε βαθύ μπολ, 2 κουταλάκια ελαιόλαδο με το σκόρδο λιωμένο, προσθέτουμε τα φύλλα της δάφνης θρυμματισμένα, το φρέσκο δενδρολίβανο, τη μουστάρδα, το balsamico, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
3. Σε ένα ταψάκι βάζουμε ελαιόλαδο και αλείφουμε το κρέας.
4. Ανοίγουμε τα φιλέτα και τοποθετούμε στη μέση του καθενός από μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα μας. Απλώνουμε το μείγμα για να καλύψουμε όλο το κρέας. Γυρνάμε με προσοχή τα φιλέτα κι από την άλλη και επαναλαμβάνουμε μέχρι να καλυφθούν εντελώς.
5. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε 1 ποτηράκι νερό στο ταψί.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.
7. Σερβίρουμε με υπέροχες πατάτες φούρνου, τις οποίες τις έχουμε ψήσει με νερό, χυμό λεμονιού, 1 κ. σ. μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.

Print this page

Print Friendly and PDF