Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Σπλήνα γεμιστή

Υλικά:
1 σπλήνα μοσχαρίσια
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1,5 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κιλό φέτα τριμένη
Αλάτι ,πιπέρι
ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Πλένουμε τη σπλήνα και την κόβουμε κατά μήκος στα δύο. Ανοίγουμε με μυτερό μαχαίρι το επάνω μέρος από κάθε κομμάτι με προσοχή να μην κόψουμε την εξωτερική μεμβράνη και συνεχίζουμε να κόβουμε εσωτερικά με μικρές κινήσεις μέχρι να γίνει η σπλήνα σαν μικρή σακούλα. Σε ένα μπώλ βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μαϊντανό, τη φέτα και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε με προσοχή τη σπλήνα. Ράβουμε την άκρη της για να μην μας αδειάσει στο ψήσιμο ή στερεώνουμε οδοντογλυφίδες ή ένα ξυλάκι από σουβλάκι. Τοποθετούμε τη σπλήνα σε ταψάκι αλατοπιπερώνουμε και πάλι (το πιπέρι πρέπει να είναι αρκετό) και περιχύνουμε με το λάδι (και αυτό αρκετό). Ψήνουμε στους 180C περίπου μία ώρα. 

Ομελέτα γεμιστή

Υλικά
4 αβγά
5 κουταλιές γάλα
2 κουταλιές λάδι ελιάς
αλάτι
πιπέρι

Για τη γέμιση:
150 γραμ. μοτσαρέλα
1/2 φλιτζ. Στραγγάτο
1 ντομάτα
1 πιπεριά πορτοκαλί
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά λάδι ελιάς
3 - 4 κλωναράκια σχοινόπρασο

Εκτέλεση
Ζεματίζουμε την ντομάτα σε καυτό νερό για 1 λεπτό, την ξεφλουδίζουμε και την ψιλοκόβουμε. Πλένουμε και κόβουμε την πιπεριά σε μικρά κομματάκια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, έως ότου χρυσίσει. Προσθέτουμε την πιπεριά, την ντομάτα και τα αφήνουμε να βράσουν, έως ότου απορροφηθούν τα υγρά.
Λίγο πριν κατεβάσουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μοτσαρέλα θρυμματισμένη με το ΔΕΛΤΑ Αυθεντικό Στραγγάτο. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το αναδευτήρι τα αβγά, το γάλα, αλάτι, πιπέρι έως ότου ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το μείγμα των αβγών. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και όταν αρχίσει να δένει, ξεκολλάμε την ομελέτα με μια σπάτουλα από τα πλαϊνά τοιχώματα του τηγανιού.
Οταν έχει χρυσίσει από κάτω, την αναποδογυρίζουμε με ένα μεγάλο πιάτο. Την αφήνουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και στη συνέχεια τη βάζουμε σε μια πιατέλα.
Στρώνουμε μέχρι τη μέση της ομελέτας τη σάλτσα και από πάνω απλώνουμε το μείγμα με το Στραγγάτο. Διπλώνουμε την ομελέτα στη μέση ώστε να δημιουργηθεί μισοφέγγαρο και σερβίρουμε γαρνίροντας με ψιλοκομμένα και ολόκληρα κλωναράκια σχοινόπρασου.

Ομελέτα Ισπανική

Υλικά
8 αυγά
4 κ.σ. φρέσκο γάλα
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
3 φέτες ζαμπόν βραστό, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μελιτζάνα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε καρέ
2 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε καρέ
1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις μελιτζάνες, να μαραθούν για 5΄-6΄. Προσθέτουμε έπειτα το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 3΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
2. Χτυπάμε με αυγοδάρτη ή μίξερ χειρός τα αυγά με το γάλα για 3΄-4΄. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το τυρί. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το ρίχνουμε στο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε και τα σοταρισμένα υλικά.
3. Λαδώνουμε ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε την ομελέτα. Ψήνουμε σε καλά προσθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί η ομελέτα.

Μερίδες 6
Χρόνος μαγειρέματος 35 λεπτά

Μπουγιουρντί

Υλικά:
1 παχιά φέτα τυρί φέτα
3 φέτες κασέρι
2 φετούλες ντομάτα
1/2 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Κόκκινο πιπέρι
Προαιρετικά μπούκοβο

Εκτέλεση:
Σε ένα πήλινο βάζουμε πρώτα τη φέτα. Απο πάνω τοποθετούμε το κασέρι, έπειτα τη ντομάτα και τα κομματάκια πιπεριάς. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη και κόκκινο πιπέρι όσο θέλουμε.
Το βάζουμε για 2-2,5 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων.
Για καλύτερα αποτελέσματα κάντε το στον φούρνο, θα ροδοκοκκινίσουν τα τυριά.

Τυροκροκέτες

Υλικά:
1/4 κιλό τυρί φέτα
1/4 κιλό τυρί κίτρινο τριμμένο
αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα

Οδηγίες:
Με ένα πιρούνι θρυμματίζετε την φέτα σε ένα μπολ, προσθέτετε το τριμμένο τυρί. Ρίχνετε τα αυγά και ανακατεύετε. Πιπερώνετε και ανακατεύετε πολύ καλά να γίνουν μία ζύμη για να φτιάξετε τις κροκέτες. Αλευρώνετε καλά και τις τηγανίζετε.

Print this page

Print Friendly and PDF