Υλικά
1 συκωταριά αρνίσια (καρδία, συκώτι, πνευμόνι, και γλυκάδια)
Τα έντερα από ένα αρνί καλά πλυμένα
Πιπέρι
Αλάτι
Ρίγανη
Μισό φλιτζάνι καλό βούτυρο για το ρόδισμα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
Κόβουμε τη συκωταριά σε μακρόστενες λωρίδες και παίρνουμε με το ένα χέρι ένα κομμάτι καρδιά, ένα πνευμόνι, ένα συκωτάκι και λίγο γλυκάδι. Τα ενώνουμε και με το άλλο χέρι τυλίγουμε με το έντερο πυκνά. Κόβουμε το έντερο και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Βάζουμε τις γαρδούμπες τη μια δίπλα στην άλλη και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τη ρίγανη, λίγο νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1/2 ώρα μαζί με το σκόρδο και τη δάφνη. Αφαιρούμε από το νερό και ροδίζουμε τις γαρδούμπες στο βούτυρο να ροδοκοκκινίσουν. Σβήνουμε με χυμό λεμονιού.
Εναλλακτικά αφού τις βράσουμε, τις βάζουμε σε ένα ταψή και τις βάζουμε στο φούρνο να ολοκληρωθεί το ψήσιμο. (προτείνετε)
Tip:
Δεν αλατοπιπερώνουμε τις γαρδούμπες πριν το τύλιγμα γιατί γλιστράνε.
1 συκωταριά αρνίσια (καρδία, συκώτι, πνευμόνι, και γλυκάδια)
Τα έντερα από ένα αρνί καλά πλυμένα
Πιπέρι
Αλάτι
Ρίγανη
Μισό φλιτζάνι καλό βούτυρο για το ρόδισμα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
Κόβουμε τη συκωταριά σε μακρόστενες λωρίδες και παίρνουμε με το ένα χέρι ένα κομμάτι καρδιά, ένα πνευμόνι, ένα συκωτάκι και λίγο γλυκάδι. Τα ενώνουμε και με το άλλο χέρι τυλίγουμε με το έντερο πυκνά. Κόβουμε το έντερο και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Βάζουμε τις γαρδούμπες τη μια δίπλα στην άλλη και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τη ρίγανη, λίγο νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1/2 ώρα μαζί με το σκόρδο και τη δάφνη. Αφαιρούμε από το νερό και ροδίζουμε τις γαρδούμπες στο βούτυρο να ροδοκοκκινίσουν. Σβήνουμε με χυμό λεμονιού.
Εναλλακτικά αφού τις βράσουμε, τις βάζουμε σε ένα ταψή και τις βάζουμε στο φούρνο να ολοκληρωθεί το ψήσιμο. (προτείνετε)
Tip:
Δεν αλατοπιπερώνουμε τις γαρδούμπες πριν το τύλιγμα γιατί γλιστράνε.