Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Μανιτάρια Ρortobello στη σχάρα

Υλικά
μανιτάρια Ρortobello
ελαιόλαδο
λεμόνι
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίστε καλά τα μανιτάρια, και σκουπίστε τα με μία πετσέτα, δεν τα πλένετε διότι τραβούν νερό σαν σφουγγάρι. Βάλτε τα πάνω σε μία σχάρα, και ρίξτε λίγο λάδι, λεμόνι, ρίγανη, και αλατοπίπερο. Ψήστε τα στα κάρβουνα, και... απολαύστε τα.

Μανιτάρια Ρortobello στιφάδο

Υλικά:
1/2 κιλό μανιτάρια κομμένα φέτες
1/2 κούπα λάδι
1/2 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο, ή 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κούπα κόκκινο κρασί
400 γρμ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 κουτ. σ. τοματοπολτό (πάστα ντομάτας)
2 φύλλα δάφνης
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
Σωτάρουμε λίγο τα κρεμμύδια και βάζουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και τη δάφνη. Τα σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα και τον τοματοπολτό και τα βράζουμε όσο χρειαστεί να βράσουν τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια, και να δέση η σάλτσα.

Μανιτάρια τηγανιτά


Υλικά:
500 γρμ. φρέσκα μανιτάρια
2 μεγάλα κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
λάδι
αλάτι - πιπέρι, (και γενικά ότι μυρωδικό και μπαχαρικό θέλετε


Εκτέλεση:
Κόβετε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια σε ψιλές φέτες, ψιλοκόβετε και το σκόρδο.
Βάζετε στο τηγάνι το λάδι να κάψει και τα τσιγαρίζετε μέχρι να πιούνε τα υγρά τους.
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και γενικά τα μπαχαρικά κατά βούληση... έτοιμο!! Σερβίρετε σε μία πιατέλα,  και στύψτε λίγο λεμόνι.
Συνοδεύεται με ένα καλό κόκκινο κρασί.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Σαλάτα κόλσλοου

Υλικά:
5 φλιτζ. τριμμένο λάχανο
1 φλιτζ. τριμμένα καρότα
1/2 φλιτζ. πράσινη πιπεριά κομματάκια
1 φλιτζ. μαγιονέζα  καλή
3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
αλάτι
λίγο πιπέρι


Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το αλάτι,
και το πιπέρι. Προσθέτουμε το λάχανο, τα καρότα, την πιπεριά και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρουμε.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Βρώμικα

Τα πιο νόστιμα "βρώμικα" που φάγατε ποτέ... Θα τα λατρέψετε μικροί και μεγάλοι.


Υλικά για 5 "βρώμικα"
5 ψωμάκια για hot dog
5 λουκάνικα
2 λουκάνικα χωριάτικα με πράσο
2 μέτρια κρεμμύδια
2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές πράσινες
2 καρότα
1 κύβο ζωμό βοδινού
λίγη ρίγανη, ή θυμάρι
κέτσαπ
μουστάρδα
λίγο αλάτι

Εκτέλεση
Χοντροκόβουμε το χωριάτικο λουκάνικο, κόβουμε τις πιπεριές και τα καρότα, σε λεπτά μπαστουνάκια, και το κρεμμύδι σαλάτα. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με αρκετό λάδι το χωριάτικο λουκάνικο, και μετά ρίχνουμε πρώτα το κρεμμύδι, και μετά από 1 λεπτό τα λαχανικά. Ρίχνουμε και την ρίγανη, και τα σοτάρουμε καλά. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα ολόκληρα λουκάνικα με νερό και τον ζωμό βοδινού για 3 λεπτά. Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση, και βάζουμε κέτσαπ και μουστάρδα, μετά το λουκάνικο, και γεμίζουμε με τα λαχανικά και το λουκάνικο που σοτάρομαι, αλατίζουμε αν θέλουμε λίγο τα λαχανικά.
Καλή όρεξη.

Print this page

Print Friendly and PDF