Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Μαγειρίτσα

Υλικά
1 συκωταριά
μερικά έντερα
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ρύζι
1 φλιτζάνι λάδι
3 αυγά
2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
λίγο άνηθο

Εκτέλεση
Πλένετε πολύ καλά τη συκωταριά και τα έντερα. Τα έντερα τα γυρίζεται με ένα καλαμάκι ανάποδα, και τα πλένετε καλά. Σε μία κατσαρόλα βάζετε την συκωταριά και τα έντερα και νερό να βράσουν. Μόλις βράσουν τα ψιλοκόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια. Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, ξερά και φρέσκα, τη συκωταριά και τα έντερα, και τα σοτάρεται. Προσθέτετε τα μαρούλια και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε 4 φλιτζάνια νερό. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν. Μόλις βράσουν ρίχνετε το ρύζι. Μόλις είναι όλα έτοιμα σβήνετε τη φωτιά, χτυπάτε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα και τους κρόκους χωριστά. Στύβετε τα λεμόνια, προσθέτετε τους κρόκους στην μαρέγκα και χτυπάτε λίγο ακόμα. Προσθέτετε λίγο-λίγο τον χυμό λεμονιού. Προσθέτετε μία - δύο κουτάλες, ζουμί από την μαγειρίτσα, λίγο-λίγο, χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς. Το ρίχνετε όλο μαζί στην κατσαρόλα με την μαγειρίτσα.
Ανακατεύετε ελαφρά να πάει το αβγολέμονο παντού.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Μπουτάκια κοτόπουλου με πολύχρωμα λαχανικά και ρύζι

Μια υπέροχη συνταγή που έχω προσθέσει και την δικιά μου πινελιά.



Υλικά για 6 μερίδες:
6 μπουτάκια κοτόπουλο, χωρίς δέρμα, (γίνετε και με στήθος χωρίς δέρμα κομμένο κομματάκια)
5-6 κουτ. σ. ελαιόλαδο

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Αυγοκρεατόπιτα Πηλιορείτικη

Υλικά:
7 αυγά
5 κουταλιές αλεύρι
μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι
2 ντομάτες
αλάτι, πιπέρι
λίγη κανέλα και μπαχάρι
2 κούπες ζωμός από κρέας ή κοτόπουλο
βούτυρο
λάδι

Εκτέλεση:
Καβουρδίζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, τη ντομάτα, το λάδι και τα μπαχαρικά, μέχρι να στεγνώσουν εντελώς.
Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, προσθέτοντας και το αλεύρι με λίγο αλάτι. Με φλιτζάνι τού τσαγιού παίρνουμε από το μίγμα αυγού, το απλώνουμε σε τηγάνι με καυτό βούτυρο, το τηγανίζουμε κι οπό τις δύό μεριές. Συνεχίζουμε να φτιάχνουμε τα φύλλα αυγού μέχρι να τελειώσει όλο το μίγμα.
Στρώνουμε σε μέτριο ταψί το φύλλο αυγού και βάζουμε από πάνω μια λεπτή στρώση κιμά και συνεχίζουμε έτσι (φύλλο αυγού, στρώση κιμά), φροντίζοντας ή τελευταία στρώση να είναι με φύλλο αυγού.
Το βάζουμε σε σιγανή φωτιά να ψηθεί, 1 ώρα περίπου, προσθέτοντας το ζωμό πού έχουμε, λίγο λίγο.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Γεμιστά μανιτάρια με τυρί

Υλικά:
½ κιλό μανιτάρια φρέσκα, μεγάλα, κατά προτίμηση  portobello, η agaricus giant
300 γρμ. σκληρό τυρί τριμμένο, π.χ. παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, κασέρι, ότι σας αρέσει
ελάχιστο λάδι

Εκτέλεση:
Πλένουμε τα μανιτάρια και βγάζουμε το κοτσανάκι τους.
Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το τυρί. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε καλύψει με το λάδι, και τα ψήνουμε στο γκριλ ή στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί. Βγάζουν το δικό τους ζουμάκι που είναι πολύ νόστιμο και λιώνουν στο στόμα!!


Μανιτάρια Ρortobello στη σχάρα

Υλικά
μανιτάρια Ρortobello
ελαιόλαδο
λεμόνι
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίστε καλά τα μανιτάρια, και σκουπίστε τα με μία πετσέτα, δεν τα πλένετε διότι τραβούν νερό σαν σφουγγάρι. Βάλτε τα πάνω σε μία σχάρα, και ρίξτε λίγο λάδι, λεμόνι, ρίγανη, και αλατοπίπερο. Ψήστε τα στα κάρβουνα, και... απολαύστε τα.

Print this page

Print Friendly and PDF