Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.
Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011
Μάφινς με σπανάκι και τυριά
Υλικά
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
200 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγά
2 κ. γλ. πέικιν πάουντερ
5 - 6 κυβάκια σπανάκι κατεψυγμένο
1 κούπα κασέρι τριμμένο
1/2 κούπα φέτα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με μία κουταλιά φυτίνη, ρίχνουμε και το σπανάκι, και αφού γίνει το ψιλοκόβουμε κάπως με ένα μαχαίρι ή με ψαλίδι. Σε ένα λεκανάκι βάζουμε το βούτυρο, γιαούρτι, αλεύρι, πέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα τυριά το μείγμα σπανάκι, τα αβγά χτυπημένα ελαφρώς, και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Βουτυρώνουμε μία φόρμα για μάφινς και ρίχνουμε από μία καλή κουταλιά της σούπας σε κάθε θήκη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30 λεπτά να πάρουν χρυσαφή χρώμα.
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
200 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγά
2 κ. γλ. πέικιν πάουντερ
5 - 6 κυβάκια σπανάκι κατεψυγμένο
1 κούπα κασέρι τριμμένο
1/2 κούπα φέτα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με μία κουταλιά φυτίνη, ρίχνουμε και το σπανάκι, και αφού γίνει το ψιλοκόβουμε κάπως με ένα μαχαίρι ή με ψαλίδι. Σε ένα λεκανάκι βάζουμε το βούτυρο, γιαούρτι, αλεύρι, πέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα τυριά το μείγμα σπανάκι, τα αβγά χτυπημένα ελαφρώς, και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Βουτυρώνουμε μία φόρμα για μάφινς και ρίχνουμε από μία καλή κουταλιά της σούπας σε κάθε θήκη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30 λεπτά να πάρουν χρυσαφή χρώμα.
Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011
Ψαρόσουπα
Υλικά:
1 μεγάλο ψάρι για βραστό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 καρότα σε ροδέλες, η μακρόστενα
2 ρίζες σέλινο ψιλοκομμένο
4 κλωνάρια σέλινο
3 μεγάλες πατάτες στα τέσσερα
1/2 κούπα ρύζι
1 φλιτζάνι λάδι
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και αλατοπιπερώνετε το ψάρι. Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε το ψάρι, τα λαχανικά, πατάτες, ρύζι, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζετε με νερό, και αφήνετε να σιγοβράσει για 1-1 1/2 ώρα. Σερβίρεται ζεστή
1 μεγάλο ψάρι για βραστό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 καρότα σε ροδέλες, η μακρόστενα
2 ρίζες σέλινο ψιλοκομμένο
4 κλωνάρια σέλινο
3 μεγάλες πατάτες στα τέσσερα
1/2 κούπα ρύζι
1 φλιτζάνι λάδι
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και αλατοπιπερώνετε το ψάρι. Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε το ψάρι, τα λαχανικά, πατάτες, ρύζι, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζετε με νερό, και αφήνετε να σιγοβράσει για 1-1 1/2 ώρα. Σερβίρεται ζεστή
Πέρκα κοκκινιστή στο φούρνο
Υλικά:
2 μέτρια φιλέτα πέρκας
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
3-4 μικρές σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
λίγο μαϊντανό
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα, ή φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι βάζουμε την πέρκα και ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι τον τοματοπολτό ή τις ντομάτες και στην συνέχεια όλα τα υλικά. Ρίχνουμε και μισό ποτηράκι νερό.
Το βάζουμε στο φούρνο στους 180 για 1/2 ώρα περίπου μέχρι να ψηθεί.
2 μέτρια φιλέτα πέρκας
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
3-4 μικρές σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
λίγο μαϊντανό
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα, ή φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι βάζουμε την πέρκα και ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι τον τοματοπολτό ή τις ντομάτες και στην συνέχεια όλα τα υλικά. Ρίχνουμε και μισό ποτηράκι νερό.
Το βάζουμε στο φούρνο στους 180 για 1/2 ώρα περίπου μέχρι να ψηθεί.
Μπαρπούνια Μαρινάτα
Υλικά:
(για 6 άτομα)
12 μπαρμπούνια, μέτρια
2 φλιτζάνια τσ. ελαιόλαδο
3 ντομάτες μέτριες, ψιλοκομμένες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι (για το αλεύρωμα των ψαριών)
1 φλιτζάνι τσ. κρασί, κατά προτίμηση λευκό
1 φύλλο δάφνη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αφού καθαρίσετε τα μπαρμπούνια, τα αλατίζετε, τα πιπερώνετε, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο. Τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα που έχετε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας να «αφήσουν» το λάδι τους.
Έπειτα φτιάχνετε τη σάλτσα ως εξής:
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε λίγο καθαρό ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα αφήνετε να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτετε στη συνέχεια την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, το δενδρολίβανο, το κρασί και τα αφήνετε να βράσουν για 20 λεπτά.
Περιχύνετε τα τηγανιτά μπαρμπούνια με αυτή τη σάλτσα και τα σερβίρετε αμέσως.
(για 6 άτομα)
12 μπαρμπούνια, μέτρια
2 φλιτζάνια τσ. ελαιόλαδο
3 ντομάτες μέτριες, ψιλοκομμένες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι (για το αλεύρωμα των ψαριών)
1 φλιτζάνι τσ. κρασί, κατά προτίμηση λευκό
1 φύλλο δάφνη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αφού καθαρίσετε τα μπαρμπούνια, τα αλατίζετε, τα πιπερώνετε, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο. Τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα που έχετε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας να «αφήσουν» το λάδι τους.
Έπειτα φτιάχνετε τη σάλτσα ως εξής:
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε λίγο καθαρό ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα αφήνετε να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτετε στη συνέχεια την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, το δενδρολίβανο, το κρασί και τα αφήνετε να βράσουν για 20 λεπτά.
Περιχύνετε τα τηγανιτά μπαρμπούνια με αυτή τη σάλτσα και τα σερβίρετε αμέσως.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)