Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Κοτόπιτα

Υλικά για τη ζύμη:
Αλεύρι: 3 κούπες
Ξερή μαγιά: 1 φακελάκι

Μελιτζάνες τυλιχτές με ρικότα

Υλικά:
2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες κομμένες φέτες 1 εκ.
400 γρ.   Ρικότα
80 γρ.  τριμμένη παρμεζάνα
3 κουταλιές σούπας   ψιλοκομμένο βασιλικό
500 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας, η σπιτική σάλτσα ντομάτας (βλέπε συνταγή, προτείνεται)
80 γρ.   τριμμένη μοτσαρέλα
1/3 κούπας  ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι: όσο προτιμάτε

Εκτέλεση:
 1. Πλένετε τις μελιτζάνες, αφαιρείτε το κοτσάνι και τις κόβετε σε φέτες 1 εκ. περίπου. (κατά μήκος, όχι ρόδες) Τις αλατίζετε και τις αφήνετε 30 λεπτά να ξεπικρίσουν. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Τινάζετε τις μελιτζάνες από τα υγρά που βγάλανε, τις στεγνώνετε και τις περνάτε με ένα πινέλο με ελαιόλαδο. Τις βάζετε σε ταψί και τις ψήνετε περίπου 15 λεπτά να μαλακώσουν. Τις βγάζετε από το φούρνο.
3. Εν τω μεταξύ, ανακατεύετε τη ρικότα με την μισή παρμεζάνα, τον βασιλικό λίγο αλάτι και πιπέρι. Μοιράζετε την γέμιση πάνω από τις μελιτζάνες και τις τυλίγετε σε ρολό. Τις βάζετε σε μικρό ταψάκι, με την ένωση προς τα κάτω.
 4. Περιχύνετε με την σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με την μοτσαρέλα και την παρμεζάνα και ψήνετε στο φούρνο, να λιώσουν τα τυριά, για 15  λεπτά περίπου, στους 200 C
5. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Tips
Μπορείτε να αφερέσετε λίγο ρικότα και να προσθέσεται τυρί φέτα. 

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Κινέζικο τηγανιτό ρύζι

Υλικά:
1 – 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 μεγάλα αυγά
αλάτι πιπέρι
4 κουταλιές σογιέλαιο
4 φλιτζάνια κρύο βρασμένο ρύζι
2-3 κουταλιές light soy sauce, ή oyster sauce

Εκτέλεση:
 Προθερμαίνετε το γουόκ( ή ένα βαθύ τηγάνι) και προσθέστε 2 κουταλιές λάδι.
Όταν το λάδι κάψει προσθέστε τα αυγά, ανακατεύετε μέχρι να γίνουν σαν ελαφρώς
σπασμένη ομελέτα αλλά να μην στεγνώσουν.Βγάλτε τα αυγά από το γουόκ και
καθαρίστε το.
Προσθέστε 2 κουταλιές λάδι και το ρύζι και ανακατεύετε σοτάροντας το ρύζι
για μερικά λεπτά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξεχωρίσει. Προσθέστε την soy sauce,
ή oyster sauce. Όταν το ρύζι ζεσταθεί καλά προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε καλά, προσθέστε και τα κρεμμυδάκια και ανακατέψτε.
Σερβίρεται ζεστό.

Tips:
Μπορείτε να προσθέσετε πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, αρακά, καλαμπόκι, ακόμα και ψιλοκομμένο μοσχαράκι. Τέλειο...

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Σαλάτα του Σεφ

Υλικά:
200 γρ. τυρί ρεγκάτο ή γκούντα κομμένο σε κύβους
1 μαρούλι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 αγγούρι κομμένο σε ροδέλες στη μέση
4 χοντρές φέτες ζαμπόν κομμένες σε μικρά τετράγωνα
2 αβγά βραστά κομμένα στα 4 κυδόνι
ελιές
αλάτι
πιπέρι

Για τη σως:
4 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.γ. μουστάρδα
2 κ.γ. ξύδι

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά μας στη σαλατιέρα μας και αλατοπιπερώνουμε.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά της σως.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σως.

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Τζιγεροσαρμάδες (Θρακιώτικοι)












Υλικά:
2-3 μπόλιες κατσικίσιες
1 συκωταριά κατσικίσια (αν μας αρέσει βάζουμε σπλήνα και πνευμόνι)
1 κρεμμύδι μέτριο ξερό
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κουταλιά ρίγανη
1/2 κούπα μαϊντανό
1/2 κούπα άνηθο
Λίγο ξερό δυόσμο
Χυμό ενός λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μπαχάρι τριμένο
Μισή κουτάλα από το ζωμό που ζεματίσαμε τα συκώτια
1 κρόκο
1 κούπα ρύζι
Λίγο λάδι
Λίγη κέτσαπ (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις μπόλιες και τις βάζουμε σε νερό με λίγο ξύδι και τις αφήνουμε εκεί μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε. Βράζουμε τη συκωταριά αφού την καθαρίσουμε καλά για 15' και την ψιλοκόβουμε σε κυβάκια. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και μετά ρίχνουμε τη συκωταριά ,το ρύζι ,το ζωμό, τον μαϊντανό ,τον άνηθο, τον δυόσμο ,αλάτι πιπέρι, και το χυμό, και τα σοτάρουμε όλα καλά. Γεμίζουμε την μπόλια (αφού την έχουμε κόψει σε μέγεθος χαρτομάντηλου) με το μείγμα και τις κλείνουμε ενώνοντας τις άκρες καλά και το γυρνάμε ανάποδα μέσα σε ένα ταψί, όχι λαδωμένο. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Στα κενά ρίχνουμε πατατούλες αν θέλουμε. Αλείφουμε τους τζιγεροσαρμάδες με τον κρόκο αβγού ανακατεμένο με την κέτσαπ. Ψήνουμε στους 180 ̊ στην αρχή με αλουμινόχαρτο από πάνω και μετά το βγάζουμε και συνεχίζουμε μέχρι να ροδίσουν οι σαρμάδες.

Print this page

Print Friendly and PDF