Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Τυροκροκέτες

Υλικά:
1/4 κιλό τυρί φέτα
1/4 κιλό τυρί κίτρινο τριμμένο
αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα

Οδηγίες:
Με ένα πιρούνι θρυμματίζετε την φέτα σε ένα μπολ, προσθέτετε το τριμμένο τυρί. Ρίχνετε τα αυγά και ανακατεύετε. Πιπερώνετε και ανακατεύετε πολύ καλά να γίνουν μία ζύμη για να φτιάξετε τις κροκέτες. Αλευρώνετε καλά και τις τηγανίζετε.

Ταραμοκεφτέδες

Υλικά:
300 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, σταρένιο χωριάτικο, μόνο την ψίχα
100 γρ. ταραμάς, κατά προτίμηση άσπρος
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
χυμός από 1 λεμόνι
½ φλ. ελαιόλαδο
1 πατάτα βρασμένη και λιωμένη με το πιρούνι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, η σέλινο
ελάχιστο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Τρίβουμε με το χέρι καλά την ψίχα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει και να δέσουν τα αρώματά του.  (αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό.) Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλίτσες όπως και τα κεφτεδάκια, και τα τιγανίζουμε σε καυτό λάδι. Μόλις ροδίσουν από όλες τις πλευρές, τα αφήνουμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το λάδι.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Γλυκόξυνο χοιρινό με ρύζι και σπαράγγια

Παραλλαγή συνταγής με την δικιά μου πινελιά
Υλικά:
2 κιλά χοιρινό μπούτι, ψαχνό
2 πιπεριές πράσινες

Μάφινς με σπανάκι και τυριά

 Υλικά
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
200 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγά
2 κ. γλ. πέικιν πάουντερ
5 - 6 κυβάκια σπανάκι κατεψυγμένο
1 κούπα κασέρι τριμμένο
1/2 κούπα φέτα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με μία κουταλιά φυτίνη, ρίχνουμε και το σπανάκι, και αφού γίνει το ψιλοκόβουμε κάπως με ένα μαχαίρι ή με ψαλίδι. Σε ένα λεκανάκι βάζουμε το βούτυρο, γιαούρτι,   αλεύρι, πέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα τυριά το μείγμα σπανάκι, τα αβγά χτυπημένα ελαφρώς, και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Βουτυρώνουμε μία φόρμα για μάφινς και ρίχνουμε από μία καλή κουταλιά της σούπας σε κάθε θήκη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30 λεπτά να πάρουν χρυσαφή χρώμα.


Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ψαρόσουπα

Υλικά:
1 μεγάλο ψάρι για βραστό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
 4 καρότα σε ροδέλες, η μακρόστενα
2 ρίζες σέλινο ψιλοκομμένο
4 κλωνάρια σέλινο
3 μεγάλες πατάτες στα τέσσερα
1/2 κούπα ρύζι
1 φλιτζάνι λάδι
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
 Καθαρίζετε και αλατοπιπερώνετε το ψάρι. Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε το ψάρι, τα λαχανικά, πατάτες, ρύζι, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζετε με νερό, και αφήνετε να σιγοβράσει για 1-1 1/2 ώρα. Σερβίρεται ζεστή

Print this page

Print Friendly and PDF