Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Tortillas αλευριού (τορτίγιες)

Μεξικάνικες πίτες από αλεύρι σίτου. Φτιάξτε τις μόνοι σας, αντί να αγοράζετε τις έτοιμες που είναι όλο συντηρητικά. Φτιάχνουμε τις tortilla και τις φυλάμε στο ψυγείο. Κρατάνε για τουλάχιστον 2 εβδομάδες, και στην κατάψυξη αρκετούς μήνες. Τις ζεσταίνουμε στο φούρνο (τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο) όταν τις χρειαστούμε.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Μάφινς αλμυρά, με γραβιέρα και ξερά σύκα

Υλικά για 16 μάφινς:
3 αβγά
180 ml ελαιόλαδο
240 ml γάλα πλήρες

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Αρνάκι φάτα με μόζα (Κάιρο)

Υπέροχη συνταγή από το Κάιρο. Η συνταγή είναι από την εκπομπή, "Μπουκιά και συχώριο" του Ηλία Μαμαλάκη,

Υλικά για 4 άτομα:
1 κιλό αρνάκι
2 κρεμμύδια

Γουρουνάκι γεμιστό (Xανιά )

Μία Κρητικιά σπεσιαλιτέ, από την εκπομπή, "Μπουκιά και συχώριο" του Ηλία Μαμαλάκη.
Υλικά:
1 ολόκληρο γουρουνάκι

Για το μαρινάρισμα:
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι χυμό λεμονιού

Γιουβαρλάκια κοκκινιστά

Υλικά:

Για τα γιουβαρλάκια:
750 γρμ. κιμά μοσχαρίσιο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 αυγό
1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός
λίγο χοντροτριμμένο σκληρό τυρί, ή λαδωτήρι
1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι

Για την σάλτσα:
1/2 κιλό ντομάτες ώριμες, ή 2 κουταλιές πελτέ, ή 1 1/2 φλιτζάνι πουμαρό
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 πρέζα ρίγανη
λίγο αλάτι
ελάχιστο πιπέρι
νερό
Εκτέλεση:
Περνάμε τις ντομάτες από τρυπητό ή λιώνουμε το πελτέ σε 2 φλιτζάνια νερό και τον ρίχνουμε στη κατσαρόλα, ή το πουμαρό με λίγο νερό, προσθέτουμε την ρίγανη, το ελαιόλαδο, το πιπέρι, και το αλάτι. Βράζουμε για 10 λεπτά. Ανακατεύουμε σε λεκανίτσα όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια, και τα ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα.
Ρίχνουμε από πάνω και τον υπόλοιπο μαϊντανό, προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό να καλυφθούν, και τα μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρις ότου βράσουν, να πιουν το ζουμί τους και μείνουν με ελάχιστη σάλτσα.

Print this page

Print Friendly and PDF