Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2-3 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
1 κουταλιά σούπας τριμμένο κύμινο
Αλάτι, πιπέρι
200 γραμ. μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε κόκκινο κρασί

Για την σάλτσα
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζ. του καφέ λάδι
3 νεροπότηρα χυμό ντομάτας
½ ποτήρι νερό
1 κοφτό κουτάλι σούπας κύμινο
Αλάτι, πιπέρι
Προαιρετικά 1 χούφτα πράσινες ελιές

Εκτέλεση
Σουρώνουμε λίγο το ψωμί και το ρίχνουμε στον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε να περιμένει 1-2 ώρες στο ψυγείο.
 Φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε μέσα το χυμό ντομάτας και το νερό. Αφήνουμε να βράσει, ρίχνουμε το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Όσο βράζει η σάλτσα πλάθουμε τον κιμά σε μακρόστενα μπαλάκια και τα ρίχνουμε στην σάλτσα. Μαγειρεύουμε για περίπου ½ ώρα σε μέτρια φωτιά.
Αν θέλουμε ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μια χούφτα πράσινες ελιές 2-3 λεπτά πριν κλείσουμε το μάτι.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Πουγκιά με χοιρινό

Στην συνταγή πρόσθεσα και την δικιά μου πινελιά...

Υλικά για 5 μερίδες:
1 κιλό χοιρινό σε κομμάτια τηγανιάς.
2 κρεμμύδια  κομμένα σαλάτα
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
4 πατάτες κομμένες σε κύβους
Κεφαλοτύρι η γραβιέρα χοντροτριμμένη με το χέρι
Κασέρι τριμμένο
Αλάτι
Ρίγανη
Πιπέρι μαύρο
Κόκκινο πιπέρι
Ελαιόλαδο
2 κ. σ. μουστάρδα
1/2 κονσέρβα ψιλοκομμένο ντοματάκι

Εκτέλεση:
Παίρνουμε ένα μπολ μεγάλο και βάζουμε μέσα το κρέας μαζί με όλα τα υλικά εκτός από το κασέρι. Τα ανακατεύουμε καλά, κόβουμε την λαδόκολλα γύρω στους 40 πόντους 10 κομμάτια και τα βάζουμε διπλά ώστε να μην σκιστούν δηλαδή για 5 μερίδες. Παίρνουμε το κρέας και το χωρίζουμε σε μερίδες μέσα στη λαδόκολλα με όλα τα υλικά και στη συνέχεια τα κλείνουμε από επάνω σαν πουγκιά, τα δένουμε με σπάγκο, και τα βάζουμε όλα σε ένα ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180.
Όταν το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με κασέρι.

Σάλτσα πέστο

Υλικά
1 ματσάκι πλατύφυλλο βασιλικό
3 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. κουκουνάρι
1/2 με 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
1/3 φλ. τριμμένο τυρί πεκορίνο
1/2 με 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Ιδανικά, για να φτιάξουμε το τέλειο πέστο πρέπει να δουλέψουμε τα υλικά μας στο γουδί. Όμως, εναλλακτικά, για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μίξερ.
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το βασιλικό. Χωρίζουμε τα φύλλα του. Δεν πρέπει να αφήσουμε καθόλου κοτσάνι, γιατί το πέστο μας θα πικρίσει. Επίσης είναι πολύ βασικό το τυρί μας να είναι φρεσκοτριμμένο. Χτυπάμε λίγα λίγα τα φύλλα του βασιλικού με το σκόρδο στο γουδί. Αφού τα πολτοποιήσουμε όλα, τότε προσθέτουμε το κουκουνάρι. Στη συνέχεια, εναλλάξ, προσθέτουμε το τυρί και το ελαιόλαδο. Προς το τέλος δοκιμάζουμε για να αλατοπιπερώσουμε.

Διατηρούμε το πέστο για αρκετό καιρό στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο βάζο, φροντίζοντας να καλύπτονται όλα τα υλικά από ελαιόλαδο.

Αν θέλουμε να προσθέσουμε πέστο σε κάποιο φαγητό, πρώτα αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και μετά βάζουμε το πέστο. Αλλιώς θα ψηθεί το τυρί και θα χωρίσει (θα κόψει) το λάδι.

Κοτόπουλο α λα πέστο

Υλικά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο

Κοτόπιτα

Μία νόστιμη κοτόπιτα προσθέτοντας την δικιά μου πινελιά.
Υλικά για τη ζύμη:
500 γραμμάρια αλεύρι
2 κουταλιές λάδι

Print this page

Print Friendly and PDF