Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.
Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011
Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011
Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011
Κινέζικο ρύζι
Συστατικά:
1/2 κιλό ρύζι BONNET για πιλάφι
5 αυγά
3 καρότα τριμμένα
3 πιπεριές σε κομματάκια μικρά 1Χ1 εκ. περίπου (όλα τα χρώματα)
3 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
150 γρμ. ζαμπόν (της αρεσκείας σας) σε κομματάκια
σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση
Βράζετε το ρύζι σε αρκετά αλατισμένο νερό για 15' της ώρας. Το σουρώνουμε και το απλώνουμε σε ταψί να στεγνώσει για 1 ωρίτσα περίπου.
Χτυπάτε τα αυγά σε ομελέτα με λίγο νεράκι και τα ρίχνετε σε βαθύ τηγάνι που έχετε βάλει λάδι να κάψει. Δεν αφήνετε την ομελέτα να φουσκώσει αλλά τη σπάτε σε μικρά-μικρά κομματάκια και την τηγανίζετε μέχρι ροδίσει.
Ρίχνετε κατόπιν και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ρύζι και τη σόγια. Τα ανακατεύετε καλά να τσιγαριστούν χωρίς να βγάλουν τα νερά τους.
Ρίχνετε το ρύζι ανακατεύοντας συνέχεια και κατεβάζετε από την φωτιά.
Ρίχνετε και τη σόγια sauce κάνοντας κύκλους πάνω από το ρύζι, (περίπου 5-6 κύκλους), ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν.
Σερβίρετε αμέσως
Μπορείτε επίσης να συνοδέψετε χοιρινό, κοτόπουλο ή θαλασσινά.
1/2 κιλό ρύζι BONNET για πιλάφι
5 αυγά
3 καρότα τριμμένα
3 πιπεριές σε κομματάκια μικρά 1Χ1 εκ. περίπου (όλα τα χρώματα)
3 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
150 γρμ. ζαμπόν (της αρεσκείας σας) σε κομματάκια
σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση
Βράζετε το ρύζι σε αρκετά αλατισμένο νερό για 15' της ώρας. Το σουρώνουμε και το απλώνουμε σε ταψί να στεγνώσει για 1 ωρίτσα περίπου.
Χτυπάτε τα αυγά σε ομελέτα με λίγο νεράκι και τα ρίχνετε σε βαθύ τηγάνι που έχετε βάλει λάδι να κάψει. Δεν αφήνετε την ομελέτα να φουσκώσει αλλά τη σπάτε σε μικρά-μικρά κομματάκια και την τηγανίζετε μέχρι ροδίσει.
Ρίχνετε κατόπιν και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ρύζι και τη σόγια. Τα ανακατεύετε καλά να τσιγαριστούν χωρίς να βγάλουν τα νερά τους.
Ρίχνετε το ρύζι ανακατεύοντας συνέχεια και κατεβάζετε από την φωτιά.
Ρίχνετε και τη σόγια sauce κάνοντας κύκλους πάνω από το ρύζι, (περίπου 5-6 κύκλους), ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν.
Σερβίρετε αμέσως
Μπορείτε επίσης να συνοδέψετε χοιρινό, κοτόπουλο ή θαλασσινά.
Κολοκυθοκεφτέδες
Υλικά:
για 30 κομμάτια
4 κολοκύθια μεγάλα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι δυόσμος φρέσκο ψιλοκομμένος
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
2 αυγά χτυπημένα
200 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κ.σ. γεμάτες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Αφού πλύνουμε τα κολοκύθια, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Πασπαλίζουμε με αλάτι και τ' αφήνουμε να ιδρώσουν για 10΄. Τα στύβουμε καλά είτε με τα χέρια είτε βάζοντάς τα σε πετσέτα και τη στρίβουμε να φύγουν τα υγρά. Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, τα χτυπημένα αυγά και τη φέτα, μπόλικο πιπέρι και αλάτι, μόνο αφού δοκιμάσουμε πρώτα, γιατί ήδη τα αλατίσαμε στην αρχή και έχουμε προσθέσει και τη φέτα. Τ' ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι και λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό που γυρίζοντας πέφτει απ' το κουτάλι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μίγμα. Τηγανίζουμε περίπου 2΄ από κάθε πλευρά. Κάθε φορά ρίχνουμε λίγους-λίγους τους κολοκυθοκεφτέδες στο ελαιόλαδο για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφάνε λάδι αντί να κάνουν κρούστα. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους.
για 30 κομμάτια
4 κολοκύθια μεγάλα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι δυόσμος φρέσκο ψιλοκομμένος
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
2 αυγά χτυπημένα
200 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κ.σ. γεμάτες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Αφού πλύνουμε τα κολοκύθια, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Πασπαλίζουμε με αλάτι και τ' αφήνουμε να ιδρώσουν για 10΄. Τα στύβουμε καλά είτε με τα χέρια είτε βάζοντάς τα σε πετσέτα και τη στρίβουμε να φύγουν τα υγρά. Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, τα χτυπημένα αυγά και τη φέτα, μπόλικο πιπέρι και αλάτι, μόνο αφού δοκιμάσουμε πρώτα, γιατί ήδη τα αλατίσαμε στην αρχή και έχουμε προσθέσει και τη φέτα. Τ' ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι και λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό που γυρίζοντας πέφτει απ' το κουτάλι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μίγμα. Τηγανίζουμε περίπου 2΄ από κάθε πλευρά. Κάθε φορά ρίχνουμε λίγους-λίγους τους κολοκυθοκεφτέδες στο ελαιόλαδο για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφάνε λάδι αντί να κάνουν κρούστα. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)