Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά.



Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Μοντέρνες μελιτζάνες παπουτσάκι

Υλικά
4 μελιτζάνες φλάσκες
750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Γουρουνόπουλο με λεμονόφυλλα

Μια συνταγή από την Κρητική παραδοσιακή κουζίνα.

Υλικά:
2 κιλά γουρουνόπουλο
½ ποτήρι ελαιόλαδο
2 λεμόνια, χυμό
1 δεντρολίβανο για μυρωδιά
Λεμονόφυλλα να είναι πολύ φρέσκα για να δώσουν μυρωδιές στο γουρουνόπουλο μας
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας, το χαράζουμε και βάζουμε στις σχισμές αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και λεμονόφυλλα. Το αφήνουμε 2 ώρες για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.
Κατόπιν το αλείφουμε με ελαιόλαδο και το βάζουμε σε ένα ταψί που μέσα έχουμε στρώσει λεμονόφυλλα.Η μεριά του δέρματος μπαίνει από κάτω.
Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 2 – 3 ώρες.
Γυρνάμε από την πλευρά του δέρματος και ψήνουμε άλλη μισή ώρα να ροδίσει.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Πουρές πατάτας

Υλικά
6 μέτριες πατάτες
4 κουτ. σ.  ζεστό γάλα
4 κουτ. σ. βούτυρο
1 κύβο ζωμό βοδινού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κομμμάτια. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε  νερό, να σκεπάσει τις πατάτες.
Τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν πολύ και τις στραγγίζουμε.
Τις λιώνουμε με πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο, τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία προσθέτουμε το γάλα, αφού προηγουμένος έχουμε διαλύσει σε αυτό τον κύβο ζωμού, και ρίχνουμε και το βούτυρο δουλεύοντας έως ότου λιώσει το βούτυρο.
Τις κατεβάζουμε από το μάτι, ρίχνουμε το πιπέρι και τις χτυπάμε με το σύρμα για να γίνουν αφράτες. Εναλακτικά τις χτυπάμε στο μίξερ για λίγο.
Σερβίρεται ζεστός.

Πολύχρωμη τονοσαλάτα

Υλικά για 2-4, άτομα:
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
1 βαζάκι μαγιονέζα (αν είναι σπιτική ακόμα καλύτερα)
1 κόκκινη πιπεριά μεγάλη
1 πράσινη πιπεριά μεγάλη
1 κίτρινη πιπεριά μεγάλη
1 πορτοκαλί πιπεριά μεγάλη
2 κονσέρβες τόνο σε νερό

Σημ. Όλα τα υλικά εκτός των ζυμαρικών να είναι από πριν στο ψυγείο (πρέπει να είναι κρύα)

Εκτέλεση:
Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, ψιλοκόβουμε σε τετραγωνάκια 0.5 - 1 εκ. τις πιπεριές μας.
Αφού στραγγίσουμε τα ζυμαρικά, τα αφήνουμε να κρυώσουν ή τα περιχύνουμε με νεράκι για να κρυώσουν γρηγορότερα και τα ξαναστραγγίζουμε.
Στραγγίζουμε καλά τον τόνο και τον "κομματιάζουμε" με τη βοήθεια ενός πιρουνιού σε μπουκίτσες πάχους 2 εκ.
Σε ένα μπολ βάζουμε εναλλάξ λίγα-λίγα τα υλικά μας: μακαρόνια, πιπεριές, μαγιονέζα και τόνο.
Τα ανακατεύουμε όλα καλά. Αν θέλουμε μεταφέρουμε την τονοσαλάτα μας σε ένα πιο εμφανίσιμο σκεύος σερβιρίσματος. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα τουλάχιστον πριν τη σερβίρουμε έτσι ώστε να δέσουν οι γεύσεις και να είναι αρκετά δροσερή.

Γαρίδες κοκτέιλ

Υλικά:
300 γραμ. γαρίδες
σάλτσα μαγιονέζα, (δες παρακάτω)
150 γραμ. κρέμα γάλακτος λάιτ
λίγο κονιάκ
λίγο ξίδι
αλάτι, πιπέρι
2 κουτ. σούπας κέτσαπ
2 φύλλα δάφνης

Υλικά για την σάλτσα μαγιονέζα
200 γραμ. μαγιονέζα
200 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
λίγο ουίσκι
1 ½ κουταλιά της σούπας κέτσαπ
λίγο άνηθο ή μαϊντανό
6-7 σταγόνες ταμπάσκο

Εκτέλεση:
Βράζω τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό με 3 κουταλιές της σούπας ξίδι, πιπέρι και τη δάφνη για 8-10 λεπτά. Τις καθαρίζω, και τις κόβω κομματάκια. Τις περιχύνω με το κονιάκ και τις αφήνω να μείνουν για 10 λεπτά.
Ρίχνω το κέτσαπ στη σάλτσα μαγιονέζα, ανακατεύω, και στο τέλος προσθέτω και την κρέμα γάλακτος. Αφού στραγγίξω τις γαρίδες τις ρίχνω στο μείγμα και ανακατεύω ελαφρά.
Οι γαρίδες κοκτέιλ γίνονται εύκολα και η γεύση τους είναι χαρακτηριστική.

Συμβουλή σερβιρίσματος:
Σερβίροντε σε ποτήρια, κρατάω λίγες γαριδούλες ακαθάριστες (2 για κάθε ποτήρι), και τις προσθέτω από πάνω. Επίσης γαρνίρω με ντοματίνια ή με κάποιο φίλλο λαχανικού.

Print this page

Print Friendly and PDF